Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ta den för laget!

Ta den för laget! Det är VGR:s utmaning till idrottslivet. Ju fler som vaccinerar sig, desto tryggare blir det på läktaren. Innehållet på denna sida riktar sig främst till västsvenska idrottsföreningar.

Stora klubbar, små klubbar, juniorlag. Vi utmanar er som förening att "ta den för laget" – och att ni i er tur utmanar era supportrar att göra detsamma.

Den 29 september tas de nationella restriktionerna för deltagartak bort. Nu är det viktigare än någonsin att alla som har möjlighet går och vaccinerar sig. Och som idrottsförening har ni en unik ställning med stark lokal anknytning och trovärdighet.

Det handlar om att skydda sig själv från allvarlig sjukdom men också om solidaritet för att skydda sina medmänniskor. Ju fler som vaccinerar sig, desto tryggare blir det för publiken och hela idrottslivet.

Hur gör man för att stötta budskapet?

Det viktigaste är att ta ställning och utmana sina supportrar att vaccinera sig mot covid-19. Men var och en förening avgör själva hur mycket man kan och vill bidra. Utöver huvudbudskapet ”Ta den för laget!” är det viktigaste att ni som förening talar med er egen röst, i era egna kanaler till era egna supportrar.

Det kan till exempel vara korta filmer med spelare/ledare, inlägg i sociala medier, nyhetsbrev, affischering. Eller nåt helt annat.

Exempel på hur några föreningar "tar den för laget":

Stöd från VGR

VGR vill göra det lätt att engagera sig. Vi kan vid behov bistå med fakta, budskap, bilder, länkar, allmänna tips och annat. Vi vill också gärna dela ert material vidare i våra kanaler.

VGR har tagit fram ett par ”basbudskap” för sociala medier samt affischer som ni gärna får använda. Samtidigt tror vi att budskapet blir starkare om ni gör eget material med egna talespersoner.

Affisch för utskrift

Denna affisch kan skrivas ut i A3 eller A4 och sättas upp på arenor, föreningslokaler och liknande. På den tomma ytan längst ner till höger kan ni lägga in er egen logotyp för att understryka ert ställningstagande. Om ni inte har möjlighet att skriva ut affischer kan VGR skicka färdigtryckta affischer - kontakta VGR:s samordnare.

Högerklicka och välj "Spara länk som...":

Material till sociala medier

Bilder i PNG med storlek 1200x1200 px. Högerklicka och välj "Spara länk som...":

Faktastöd om vaccination covid-19


Senast uppdaterad: 2021-09-29 16:16