Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Vill du hjälpa till?

Under covid-19-pandemin har många visat sitt stöd för hälso- och sjukvården genom erbjudanden och gåvor. Vi är mycket tacksamma för det engagemang som ni privatpersoner och företag visat. Det har hjälpt oss under en påfrestande tid. Nu går vi tillbaka till mer normala rutiner och tar därför inte längre emot mat och gåvor. Här finns information om vart du vänder dig med din fråga eller erbjudande.

Bemanning och personal

Vi får många frågor från enskilda personer, företag, frivilligorganisationer, studenter med flera som vill ställa upp med arbetskraft med anledning av covid-19. Vi är tacksamma och ödmjuka för det stöd som visas!

Just nu har vi behov av följande kompetenser och yrkesgrupper:

  • IVA-kompetens
  • Anestesisjukvård
  • Sjuksköterskor inom neonatologi
  • Undersköterskor med kompetens inom avancerad akutsjukvård för tjänstgöring på IVA och pandemiavdelning
  • Barnmorskor
  • Farmaceuter (receptarier, apotekare)
  • Allmänsjuksköterskor
  • Undersköterskor
  • Fysioterapeuter
  • Arbetsterapeuter

Har du denna kompetens och har möjlighet att hjälpa till, fyll gärna i ett intresseformulär.

Intresseanmälan för sjukvårdspersonal

Intresseanmälan för student inom hälso- och sjukvård

Vi kan framöver få behov av att förstärka inom andra vårdyrken. Är du läkare, sjuksköterska, undersköterska eller vårdstudent, är du också välkommen att fylla i ett intresseformulär för att hjälpa till i verksamheter inom hela Västra Götalandsregionen.

Avseende serviceyrken, vänligen se ordinarie lediga tjänster.

Sök jobb i VGR

Du kan också kontakta oss via mejl. Vi ber dig ha överseende med att vi behöver fokusera på den kompetens och förstärkning som vi behöver i nuläget.

E-post: bemanningcovid19@vgregion.se

Redan anställd inom Västra Götalandsregionen

Om du redan har en anställning inom hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen ber vi dig att i första hand kontakta din chef eller HR-funktion för att se om du kan bidra med din kompetens inom din förvaltning.

Volontärer

Västra Götalandsregionen har tyvärr inte möjligheten att ta emot frivilligarbetare men er insats kan komma till stor användning inom andra samhällsområden. Därför samarbetar vi med Civilförsvarsförbundet som registrerar och samordnar spontanfrivilliga. Kontakta då frivillig@civilvastra.se 

Skyddsmateriel

Producent eller leverantör av vårdmaterial

Vi har nu tagit emot ett stort antal erbjudanden om leveranser av sjukvårdsrelaterat material som vi har sparat i vår databas. För tillfället har vi de produkter vi behöver, men vi återkommer om behov skulle uppstå.

Visir

Visir är inte längre en bristvara inom Västra Götalandsregionen och vi tar därmed inte emot visirdonationer längre. Ett stort tack till alla som under en period tillverkat och skänkt visir.

Innovationer

Har du utvecklings- eller innovationsprojekt kopplat till covid-19 och behöver komma i kontakt med VGR:s hälso- och sjukvård kontakta innovationsplattformen@vgregion.se

Lokaler och fastigheter

Västra Götalandsregionen har i nuläget inget behov av extra lokaler. Vill du ändå ställa din lokal eller fastighet till förfogande så registrerar vi det och hör av oss om behov uppstår. Ange vad det är för typ av lokal/fastighet, var den ligger och hur stor den är i antal rum och/eller kvadratmeter. Kontakta vastfastigheter.corona@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-07-03 12:12