Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vill du hjälpa till?

Med anledning av covid-19 är det många som vill visa sitt stöd för vården. Vi är tacksamma och ödmjuka för det stöd som visas! Här finns information om vart du vänder dig med din fråga eller erbjudande.

Lämna inte direkt till sjukhus eller vid entréer

Lämna inte varor direkt till sjukhus- eller vårdentréer utan kontakta oss enligt nedan. Det underlättar för oss att ta emot och distribuera varor på ett bra och säkert sätt för vår personal.

Bemanning och personal

Vi får många frågor från enskilda personer, företag, frivilligorganisationer, studenter med flera som vill ställa upp med arbetskraft med anledning av covid-19. Vi är tacksamma och ödmjuka för det stöd som visas!

Just nu har vi behov av kompetenserna/yrkesgrupperna:

 • IVA-kompetens
 • Anestesisjukvård
 • Sjuksköterskor inom neonatologi
 • Undersköterskor med kompetens inom avancerad akutsjukvård för tjänstgöring på IVA- och pandemiavdelning
 • Barnmorskor
 • Farmaceuter (receptarier, apotekare)

Har du denna kompetens och har möjlighet att hjälpa till, fyll gärna i ett intresseformulär.

Intresseanmälan för sjukvårdspersonal

Intresseanmälan för student inom hälso- och sjukvård

Vi kan framöver få behov av att förstärka inom andra vårdyrken. Är du läkare, sjuksköterska, undersköterska eller vårdstudent, är du också välkommen att fylla i ett intresseformulär för att hjälpa till i verksamheter inom hela Västra Götalandsregionen.

Avseende serviceyrken, vänligen se ordinarie lediga tjänster. 

Sök jobb i VGR

Du kan också kontakta oss via mejl. Vi ber dig ha överseende med att vi behöver fokusera på den kompetens och förstärkning som vi behöver i nuläget.

E-post: bemanningcovid19@vgregion.se

Om du redan har en anställning inom Västra Götalandsregionen

Om du redan har en anställning inom hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen ber vi dig att i första hand kontakta din chef eller HR-funktion för att se om du kan bidra med din kompetens inom din förvaltning.

Volontärer

Västra Götalandsregionen har tyvärr inte möjligheten att ta emot frivilligarbetare men er insats kan komma till stor användning inom andra samhällsområden. Därför samarbetar vi med Civilförsvarsförbundet som registrerar och samordnar spontanfrivilliga. Kontakta då frivillig@civilvastra.se 

Skyddsmateriel

Producent eller leverantör av vårdmaterial

Vi har nu tagit emot ett stort antal erbjudanden om leveranser av sjukvårdsrelaterat material som vi har sparat i vår databas. För tillfället har vi de produkter vi behöver, men vi återkommer om behov skulle uppstå.

Donationer

Har du ett lager av till exempel munskydd, visir eller skyddshandskar som du önskar donera till vården, kontakta forandringsavdelningen@vgregion.se

Visir

Visir är inte längre en bristvara inom Västra Götalandsregionen och vi tar därmed inte emot visirdonationer längre. Ett stort tack till alla som under en period tillverkat och skänkt visir. Vid frågor, kontakta forandringsavdelningen@vgregion.se.

Innovationer

Har du utvecklings- eller innovationsprojekt kopplat till covid-19 och behöver komma i kontakt med VGR:s hälso- och sjukvård kontakta innovationsplattformen@vgregion.se

Lokaler och fastigheter

Västra Götalandsregionen har i nuläget inget behov av extra lokaler. Vill du ändå ställa din lokal eller fastighet till förfogande så registrerar vi det och hör av oss om behov uppstår. Ange vad det är för typ av lokal/fastighet, var den ligger och hur stor den är i antal rum och eller/kvadratmeter. Kontakta vastfastigheter.corona@vgregion.se

Mat och livsmedel

Tyvärr är vi begränsade när det gäller vilka livsmedel vi kan ta emot och distribuera ut i organisationen.

Detta kan vi ta emot:

 • förslutna fabriksförpackade produkter, måltider och dryckesprodukter. Exempelvis drycker med skruvkork eller godis i försluten plastpåse där det syns om förpackningen brutits.
 • oberedda livsmedel så som frukt
 • produkter som inte kräver kylförvaring

Detta kan vi inte ta emot:

 • beredda produkter så som tillagad mat, bakverk och drycker som inte är fabriksförslutna
 • produkter med passerat bäst-före-datum
 • produkter med innehåll av kända allergener. Exempelvis nötter (mandel, hasselnöt, valnöt, cashewnöt, pekannöt, paranöt, pistaschnöt och macadamianöt)

Övriga gåvor, erbjudanden och idéer

Hit vänder du dig med övriga gåvor, erbjudanden och idéer forandringsavdelningen@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-04-28 09:11