Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vill du hjälpa till?

Vi får in mycket frågor och erbjudanden just nu så ha tålamod med oss och att det kan dröja med svar. Vi tittar på och uppskattar varje erbjudande!

Lämna inte direkt till sjukhus eller vid entréer

Lämna inte varor direkt till sjukhus- eller vårdentréer utan kontakta oss enligt nedan. Det underlättar för oss att ta emot och distribuera varor på ett bra och säkert sätt för vår personal.

Vård- och skyddsutrustning

Är du professionell leverantör?

Hit vänder du dig om du är en producent eller leverantör av material för vården och har registrerat företag.

Vi har krav på spårbarhet och genomför skattekontroll på alla våra leverantörer.

Leverantör av sjukvårdsmaterial

Vill du donera skyddsutrustning?

Är du privatperson, företag som normalt inte producerar varor för vården men som har ett lager av t ex munskydd kontakta forandringsavdelningen@vgregion.se

Visir

Vi kan ta emot visir som möter vissa mått och krav. Vill du donera ett lager av visir eller har tillgång till en 3D-skrivare, eller laserskärningsutrustning och kan tillverka själv? Chalmers ger dig tillgång till rätt ritningar och samordnar allt material.

Anmäl ditt erbjudande till Chalmers

Bemanning och personal

Vi får många frågor från enskilda personer, företag, frivilligorganisationer, studenter med flera som vill ställa upp med arbetskraft med anledning av covid-19.

Har du kompetens inom IVA eller anestesisjukvård vänligen mejla till koncernkontoret.hr@vgregion.se

Vi kan framgent få ytterligare behov av att förstärka oss inom andra vårdyrken och inom hälso- och sjukvården. Är du läkare, sjuksköterska eller undersköterska, är du välkommen att fylla i ett intresseformulär för att hjälpa till vid verksamheter inom hela Västra Götalandsregionen. Vi är tacksamma att få möjlighet att återkomma till dig vid eventuellt kommande behov.

Vi har fått många erbjudanden om hjälp inom serviceyrken och har för närvarande inte möjlighet att ta emot ytterligare intressenter. Aktuella ordinarie tjänster som finns att söka finns på Sök jobb i VGR.

Vi är tacksamma och ödmjuka för det stöd som visas!

Intresseanmälan för sjukvårdspersonal

Intresseanmälan för student hälso- och sjukvård

Du kan också kontakta oss på mail och telefon, men ber dig respektera att vi behöver fokusera på den kompetens och förstärkning som vi behöver i nuläget.

E-post: bemanningcovid19@vgregion.se
Telefon: 010-473 94 20

Om du redan har en anställning inom VGR

Om du redan har en anställning inom hälso- och sjukvården i VGR ber vi dig att i första hand kontakta din chef eller HR-funktion för att se om du kan bidra med din kompetens inom din förvaltning.

Volontärer

Västra Götalandsregionen har tyvärr inte möjligheten att ta emot frivilligarbetare men er insats kan komma till stor användning inom andra samhällsområden. Därför samarbetar vi med Civilförsvarsförbundet som registrerar och samordnar spontanfrivilliga. Kontakta då frivillig@civilvastra.se 

Mat och dryck

Lämna inte varor direkt till sjukhus- eller vårdentréer utan kontakta oss på forandringsavdelningen@vgregion.se Det underlättar för oss att ta emot och distribuera varor på ett bra och säkert sätt för vår personal.

Tyvärr är vi begränsade när det gäller vilka livsmedel vi kan ta emot och distribuera ut i organisationen. 

Detta kan vi ta emot:

  • förslutna fabriksförpackade produkter, måltider och dryckesprodukter. Exempelvis drycker med skruvkork eller godis i försluten plastpåse där det syns om förpackningen brutits.
  • oberedda livsmedel så som frukt
  • produkter som inte kräver kylförvaring

Detta kan vi inte ta emot:

  • beredda produkter så som tillagad mat, bakverk och drycker som inte är fabriksförslutna
  • produkter med passerat bäst-före-datum
  • produkter med innehåll av kända allergener. Exempelvis nötter (mandel, hasselnöt, valnöt, cashewnöt, pekannöt, paranöt, pistaschnöt och macadamianöt) samt baljväxter (jordnöt)

Övriga gåvor, erbjudanden och idéer

Hit vänder du dig med övriga gåvor, erbjudanden och idéer: forandringsavdelningen@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-03-31 07:51