Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Habilitering Hisingen barn och ungdom

Tillfällig information Mottagningen har kvällsöppet onsdagar till kl. 19:00 fram till juli månad.

Kontaktuppgifter

Telefon

Frågor kring blöjor, gastrostomi eller förnya recept
Boka telefontid med sjuksköterska via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller ring 031-342 00 20 klockan 8:00-11:00 måndag - fredag. Observera att telefontiderna kan ta slut före kl 11.

Avbokning/ombokning via telefon till läkare, sjuksköterska eller dietist 
031-759 21 00 
Telefontid måndag - fredag 8:30-10:00

Öppettider

måndag - torsdag 8:00 - 16:30
Lunchstängt
måndag - fredag 12:00 - 13:00
fredag 8:00 - 16:00

Besöksadress

Regnbågsgatan 1A
417 55 Göteborg

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Habilitering & Hälsa Habilitering barn och ungdom
Regnbågsgatan 1A
417 55 Göteborg

Vill du få sms-påminnelse inför ditt nästa besök?

För att få SMS-påminnelse från oss behöver vi ditt samtycke till att använda tjänsten. Vi behöver också ditt mobilnummer. Säg till i receptionen eller berätta för din behandlare att du vill ha en SMS-påminnelse inför ditt nästa besök.

Välkommen till habilitering Hisingen barn och ungdom. Här får barn och ungdomar som har en funktionsnedsättning vård och stöd individuellt eller i grupp efter sina förutsättningar och behov. Vi arbetar tillsammans med kunskap, strategier och träning för att öka möjligheterna till socialt samspel, kommunikation och att klara aktiviteter i vardagen.

Vi tar emot barn och ungdomar upp till 18 år som har en utredd diagnos inom:

Remiss eller egenremiss

För att komma till oss krävs remiss eller en egenremiss. Remissen ska innehålla ett läkarintyg eller en psykologbedömning som visar en utredd diagnos och ett aktuellt behov av stöd och behandling. 

Använd helst 1177 Vårdguidens e-tjänster för din egenremiss.

Har du inte möjlighet att använda 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du fylla i och skicka in en blankett.

Blankett egenremiss

Vilken mottagning för barn och ungdomar ligger närmast där du bor?

Vilken mottagning för vuxna ligger närmast där du bor?

Informationsträffen är för dig som är 16 år eller äldre. Även närstående och stödperson kan medverka.

Informationsträffen är för dig som är 16 år eller äldre och har en intellektuell funktionsnedsättning (utvecklingsstörning). Även närstående och stödpersoner kan medverka.

Det här är en grupp för barn som har svårt att ta i mat och som har svårt att ha mat i och runt munnen. Du som förälder deltar också i gruppen.

För barn 7-12 år som behöver träna sin förflyttningsförmåga, med eller utan hjälpmedel. I grupp genomförs rörelseträning i bassäng. Barnen får träna på att stå, gå och andra varierande förflyttningar genom att utnyttja vattnets egenskaper. Sång och tecken används som stöd.

Fokus på rörelseglädje: att bli glad i sin kropp och få ökad kroppsmedvetenhet med mervärde inom kommunikation och socialt samspel. Barnen får en ökad rörelserepertoar, möjlighet att lära sig turtagning och interagera med andra.

För barn 3-6 år som behöver träna sin förflyttningsförmåga, med eller utan hjälpmedel. Gemensam rörelseträning i bassäng. Träna på att stå, gå och andra varierande förflyttningar genom att utnyttja vattnets egenskaper. Sång och tecken används som stöd.

Elrullstolsträning i grupp för barn som kan medverka i grupp och ta enklare instruktioner.

För barn med lättare motorisk funktionsnedsättning i åldern 8-13 år med behov av att öka sin fysiska aktivitetsnivå och skapa en förståelse för den egna träningen i vardagen.

För barn 1-7 år som har nedsatt funktion i en arm/hand.

För barn med motorisk funktionsnedsättning i åldern 7-12 år med behov av att öka kroppsmedvetenhet och öva mot styrka- och/ eller positionsrelaterade mål

Gruppen vänder sig till dig i åldern 13-18 år som har en lindrig intellektuell funktionsnedsättning.

För förskolebarn 2-6 år som har motorisk funktionsnedsättning och behov av att träna motorik, ADL (vardagsaktivitet) och kommunikation.

Vill du som förälder eller närstående till barn som har flerfunktionsnedsättning lära dig mer om hur du kan leka med ditt barn?

För barn 2-5 år med en försenad motorisk utveckling och som ännu inte kan sitta, eller stå självständigt.

För barn mellan 3-7 år som har försenad motorisk utveckling.

Har ditt barn fått en rullstol och vill bli bättre på att köra den på egen hand? Då kan gruppen Rullstolsträning för 3-7 åringar passa.

Vill ditt barn bli bättre på att köra sin rullstol på egen hand i olika miljöer? Träffa andra som också kör rullstol och tillsammans pröva nya utmaningar?

Gruppen vänder sig till barn och ungdomar från 10 år som har nedsatt tidsuppfattning.

Information till dig som har fått en kallelse till oss

Att ta med till besöket

 • Kallelse
 • Legitimation
 • Eventuellt högkostnads- eller frikort

Tolk

Meddela i god tid före besöket om du behöver tolk

 

Betalning och anmälan

Anmäl dig och betala på mottagningen, om du inte har fått ett annat besked i din kallelse. Du får gärna betala med betalkort. Frikort gäller. Är du under 20 år eller över 85 år är besöket avgiftsfritt.

 

Omboka eller avboka din tid

Vill du omboka eller avboka din tid ska du göra det minst 24 timmar innan avtalad tid för att slippa betala patientavgift. Du kan omboka eller avboka din tid via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Uteblivet besök

Har du inte lämnat återbud 24 timmar innan avtalad tid får du betala en patientavgift (gäller även om du har frikort eller om besöket var avgiftsfritt).

Kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster

För frågor om vård över nätet är det viktigt med säkerhet. 1177 Vårdguidens e-tjänster har en personlig inloggning där både du och vårdpersonal är identifierade. Dina personuppgifter och information är skyddad. 

Du kan bland annat:

 • Omboka och avboka tid
 • Kontakta din mottagning
 • Skriva egenremiss

 

Tack för att du avstår starka dofter 

Cigarettrök, parfym och andra starka dofter ger problem för människor med astma, allergi och överkänslighet

 

Sammanhållen journalföring

När du har kontakt med vården, kan läkaren eller annan vårdpersonal fråga dig om ditt samtycke till att ta del av dina journaluppgifter. Du har rätt att stå utanför sammanhållen journalföring. Då ansvarar du själv för att informera om vad vårdpersonalen behöver veta för att kunna ge dig god och säker vård.
Mer information finns på 1177 om sammanhållen journalföring

 
 

Synpunkter

Om du har synpunkter kan du vända dig direkt till din behandlare. Det går också bra att lämna synpunkter via vår webbplats.

 

Enhetschefer

Åsa Dahlén, enhetschef
0722-10 54 04
asa.dahlen@vgregion.se

Joseph Hylander, enhetschef
0768-27 54 80

Vill du få sms-påminnelse inför ditt nästa besök?

För att få SMS-påminnelse från oss behöver vi ditt samtycke till att använda tjänsten. Vi behöver också ditt mobilnummer. Säg till i receptionen eller berätta för din behandlare att du vill ha en SMS-påminnelse inför ditt nästa besök.

 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 1 av 5
 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 2 av 5
 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 3 av 5
 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 4 av 5
 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 5 av 5

Senast uppdaterad: 2020-02-06 09:21