Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Röster från kvalitetskonferensen Habilitering 2018

Publicerad:

Västra Götalandsregionen arrangerade tillsammans med Region Halland och Sveriges habiliteringschefer kvalitetskonferensen 2018.

Abstracts som låg till grund för presentationer under konferensen hittar du här. 

Några av besökarna berättar här om sin upplevelse av konferensen: 

Carina Krantz, enhetschef på Habilitering & Hälsa

Vad tar du med dig från Habilitering 2018?

- Det är ett kul tillfälle att träffa kollegor från hela landet. Alla arbetar med att bli ännu bättre på personcentrerad vård och det pratats mycket om vad och hur man gör, och hur man kan mäta delaktighet. Jag känner mig stärkt i att det vi gör håller. Efter att ha lyssnat på Thor Sandmel och Per Andersson tänker jag att samhället i stort är alltmer tillgängligt, men arbetsmarknaden blir allt tuffare oavsett om man har en funktionsnedsättning eller inte, säger Carina Krantz. En annan reflektion är hur vi förhåller oss till funktionsnedsättningar som inte syns, att vi kanske fokuserar för mycket på det fysiska fungerandet.

Isabelle Hjelte, fysioterapeut, Region Skåne

Hur tycker du att konferensen varit?

- Det var ett väldigt stort program med så mycket jag ville se att det var svårt att välja. Kul med inslag av fysisk aktivitet i form av pausgympa.

Är det någon programpunkt som stuckit ut tycker du?

- Var god och sitt – vikten av en god sittställning för aktivitet och deltagande var bjöd på många aha-upplevelser för mig som ny i yrket.

Anna Wiklund och Theres Lundgren, arbetsterapeuter i Västerbottens läns landsting.

Hur har ni upplevt konferensen?

- Vi möter ofta barn och vuxna som har ADHD eller autism och tyckte därför att Christopher Gillbergs föredrag om Essence var väldigt intressant. Speciellt om att ta tillvara på känslan av att något är annorlunda, för att kunna ge behandling i tid och undvika framtida lidande. En annan sak som gjorde stort intryck var uppmaningen från Tone Engman på Specialpedagogiska skolmyndigheten om ”att hälsa är hälsa”. Hur små saker i vårt bemötande verkligen gör skillnad. 

Publicerad: