Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tolk ber om extra pengar

Habilitering & Hälsas tolkverksamhet har svårt att utföra alla beställda tolkuppdrag och kommer be om extra pengar.

Under 2019 har många fler tolkbeställningar kommit in, samtidigt som vår budget inte har ökat. Vi är därför tvungna att prioritera bland uppdragen. Tolkverksamhetens uppdrag är att utföra vardagstolkning, tidigare har vi kunnat utföra viss tolkning som inte är vardagstolkning i mån av tid men det kan vi inte nu.

Just nu har hälso- och sjukvården i Västra Götaland stora krav på ett ekonomiskt nollresultat och det gäller även för Habilitering & Hälsa. Förvaltningen har i nuläget en negativ prognos vilket innebär att vi inte kan flytta pengar mellan verksamheterna. Därför kommer förvaltningen att begära extra pengar till tolkverksamheten från Hälso- och sjukvårdsnämnderna.

Våra tolkar arbetar hårt för att kunna utföra alla tolkuppdrag som kommer in, tolkverksamheten är mån om att alla som är i behov av tolk kan få det. Samtidigt som vi hoppas på ekonomiskt tillskott, arbetar vi med att ytterligare effektivisera vår verksamhet. Bland annat testar vi just nu videomöten med tolk på distans, det hoppas vi kan leda till en bättre tillgänglighet. 

Mer om vardagstolkning. 

Senast uppdaterad: 2019-07-01 08:20