Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kvällsöppen habilitering testas i Borås, Göteborg och Skövde

Publicerad: Uppdaterad:
Elin Eriksson, kurator och ingången till habilitering Borås

Att få en tid för habilitering som inte krockar med skola eller arbete underlättar för patienter och deras närstående. Nu förlänger habiliteringsmottagningar i tre städer öppettiden en dag i veckan på prov.

Habilitering innebär att specialister på funktionsnedsättningar inom olika yrken samverkar för att ge vård och stöd utifrån varje patients unika förutsättningar och behov. Precis som inom annan specialistvård sker detta vanligtvis på dagtid.  

Nu erbjuds barn, ungdomar och vuxna möjlighet att få en tid efter klockan 16:20 på habiliteringsmottagningarna i BoråsElin Eriksson arbetar som kurator på Habilitering Borås och är en av dem som tar emot patienter fram till klockan 19 på onsdagar. 

Det funkar väldigt bra. Vi arbetar på samma sätt som under ordinarie öppettider. Kvällstiden är öronmärkt för patient-tid utan samverkansmöten eller administrativa arbetsuppgifter. Jag tar emot individuella besök men vi erbjuder också behandling i grupp, säger Elin Eriksson

Visst blir onsdagen en lång arbetsdag men jag som arbetar heltid uppskattar att kunna ta ut en ledig dag i månaden som kompensation. 

Morgan Gustafsson är enhetschef på habilitering Borås barn och ungdom: 

"Förlängda öppettider är ett sätt att öka tillgängligheten och vår service. I april utvärderas satsningen när vi haft kvällsöppet under ett halvår. Då kan vi se effekten ur ett patient- och medarbetarperspektiv. Min upplevelse nu är att medarbetarna är positiva till kvällsöppet." 

 

Förlängda öppettider testas sedan en tid tillbaka även på habilitering Skövde både för barn, ungdomar och vuxna. Habilitering Hisingen barn och ungdom har precis börjat med längre öppettider på onsdagar. 

Publicerad: