Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tillsammans stoppar vi smittspridningen

Publicerad: Uppdaterad:

Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västra Götaland har skärpt råden för att stoppa smittspridningen av covid-19. Så här gör vi på Habilitering & Hälsa för att erbjuda vård och service på ett säkert sätt.

Besök hos oss 

Har du en bokad besökstid är du välkommen till mottagningen. För att undvika trängsel kan högst en vuxen medföljare vara sällskap på besöket. Minderåriga syskon eller barn till patienter får inte följa med på besökHar du symtom som hosta, andningssvårigheter eller feber ska du inte komma till mottagningen. Kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster för att avboka eller boka om din tid på mottagning eller digitalt. 

Gå till 1177 Vårdguidens e-tjänster

Digitalt vårdmöte 

Ett digitalt vårdmöte fungerar precis som ett vanligt besök, med skillnaden att du som patient inte behöver åka till mottagningen för att träffa din vårdgivare, utan kan göra det via ett videosamtal på din mobiltelefon, surfplatta eller dator. Ett videomöte kan ersätta vissa besök hos Habilitering & Hälsa. Kontakta oss per telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster så kan vi boka om ditt besök till ett video- eller telefonbesök. 

Läs mer om e-tjänsten Mitt vårdmöte

Tolkning på distans

Vi utför tolkning på distans när tekniska förutsättningar finns. Kontakta tolkbeställningen om du vill ändra befintlig bokning så att tolken istället är med på distans. 

Kontakt tolkbeställning
Läs mer om tolkning på distans 

Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västra Götalandskärpta råd i Västra Götaland 

Skärpningen görs för att stoppa smittspridningen av covid-19. De skärpta råden gäller till en början tre veckor framåt. Samma råd gäller även i regionerna Stockholm och Östergötland under samma period. 

  • Var och en bör avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.
  • Var och en bör avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Var och en bör, om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med.
  • Alla verksamheter i regionen eller i regiondelen bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Detta kan exempelvis innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt.
  • Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Sådana åtgärder kan vara att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar att arbeta hemifrån och att tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten skjuts upp.
Publicerad:
Uppdaterad: