Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tolkanvändare testar skrivtolkning på distans

Publicerad: Uppdaterad:
Linda Malmberg och Agne Fröjdh syns på bilden tillsammans med skrivtolkning på en dator.

Vi hade en rolig och kreativ workshop med en av våra tolkanvändare. Agne Fröjdh från Skaraborg har testat på skrivtolkning på distans. Agne ser positivt på framtidens digitalisering och tycker att det finns stora fördelar att med använda tekniken som ett komplement. Regionen är stor och tolkar lägger ibland mycket av sin arbetsdag på resor vilket påverkar miljön och ekonomi.

- Kan en del tolkuppdrag utföras digitalt via ett videomöte så ökar möjligheten för mig att få tillgång till tolk när jag behöver, säger Agne.

- Verksamheten har fortsatt en hel del arbete kvar för att göra utbudet av digitala tjänster mer användarvänliga och vi behöver ta fram instruktioner och ge mer information till våra tolkanvändare, säger Linda Malmberg, verksamhetsutvecklare.

Vi tackar Agne för att han bidrog med sina kloka synpunkter ur ett användarperspektiv och både Agne och Linda var rörande överens om att teknik är väldigt bra så länge den fungerar.

Publicerad: