Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Skrivtolk på distans

Publicerad:

Att hänga med i digitala möten är inte en självklarhet för alla. På Habilitering & Hälsa tolk har man jobbat hårt för att kunna erbjuda bra skrivtolkning i alla typer av digitala möten. Träffa Harry och Sara som deltog i arbetet.  

Harry, tolkanvändare, har varit med och testat lösningar. Harry har arbetat med produktutveckling inom bilindustrin innan han blev pensionär och har därifrån erfarenhet av att tänka nytt och vara kreativ. Han är också med i Habilitering & Hälsas brukarråd som en representant från Hörselskadades riksförbund, HRF.  

Harry berättar om hur skrivtolkning brukar fungera och hur arbetat gått till:  

Vid skrivtolkning skriver tolken vad som sägs till en person med en hörselskada eller dövhet. Innan pandemin var skrivtolkarna ofta ute på exempelvis arbetsplatser eller läkarbesök och tolkade men nu sker de flesta tolkuppdrag på distans.  

Sara, tolk, berättar mer om skrivtolkning på distans och om hur olika lösningar är bra för olika tillfällen: 


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-04-27 15:46