Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kunskapsdagen 2020

Habilitering & Hälsas årligt forsknings- och utvecklingskonferens. Årets tema är: Att mäta effekt inom habilitering och rehabilitering.

Arve Opheim, FoU-chef hos Habilitering & Hälsa, beskriver dagens upplägg:

 

Besök vår posterutställning

Delta i diskussioner på Yammer

Program Kunskapsdagen 2020

Följ med i programmet nedan. 

09:05 Mätning av effekt i forskningsprojekt

 

Åsa Lundgren Nilsson pratar om mätning av effekt i forskningsprojekt.

10:00 Exempel från egna forskningsprojekt


Ingrid Bertilsson, fysioterapeut habilitering och doktorand Lunds Universitet, pratar om att studera mätegenskaper hos kroppskännedomsinstrumentet BAS MQ för personer med autism. 

Maria Hoff, audionom hörselteam och doktorand Göteborgs universitet, pratar om tinnitus Functional Index - Ett evidensbaserat verktyg för tinnitusvård. 

10.45 Att mäta för att veta, att mäta för att leda

Svante Lifvergren, Utvecklingschef Skaraborgs sjukhus. och Nina Bonnedahl, enhetschef Data & Analys, pratar om att mäta för att förbättra “Att mäta för att veta, att mäta för att leda”.

11.30 Exempel från Habilitering & Hälsa


Maria Källberg, arbetsterapeut syncentral, pratar om frågan ger våra insatser god effekt för patienten? - ett pilotprojekt i att mäta effekt.

Erik Kullingsjö, utvecklingsledare ochimplementeringsansvarig FVM, pratar om att göra effektmålen med framtidens vårdinformationsmiljö mätbara.

Senast uppdaterad: 2020-12-03 07:08