Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Mona Eng, magisterstudent

Kort om Monas projekt

Arbete: Legitimerad Audionom vid Audionommottagning Vänersborg
Universitetsanknytning: Enheten för audiologi, Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, Göteborgs universitet
Forskningsprojekt: Hörstyrkefunktion för benlett ljud hos personer med rent konduktiv hörselnedsättning.
Tidsplan för studien: 160901 - 180601

Forskningsposter Mona Eng

"Hörselstyrkefunktion för benlett ljud hos personer med rent konduktiv hörselnedsättning."

Syfte

Syftet med studien är att undersöka hörstyrkefunktionen hos personer med rent konduktiv hörselnedsättning och jämföra med en referensgrupp av normalhörande personer. 

Klinisk nytta

I mitt arbete som legitimerad audionom provar jag ut benledda hörapparater och en stor del av de patienter jag då träffar har en konduktiv hörselnedsättning, alltså ett hinder i ytterörat, i hörselgången eller i mellanörat. Det benledda ljudet förs in till innerörat via skallbenet och hur detta ljud upplevs jämfört med det luftburna ljudet som färdas genom ytter- och mellanörat har det forskats en del på, men det finns en del kvar att göra. I studier på normalhörande har det visat sig att det benledda ljudet kan upplevas som starkare än det luftburna men det saknas forskning på hur personer med konduktiv hörselnedsättning upplever det. Resultat från denna studie kan bidra med ytterligare kunskap och nya insikter och ny förståelse om hur det benledda ljudet upplevs. Denna  typ av studie kan också bidra till  utveckling av preskriptionsmodeller  kopplad till  de benledda hörapparaterna samt att  generera nya hypoteser bland forskare och ge insikt i klinisk praxis.

Handledare

André Sadeghi, Leg audionom och docent Göteborgs universitet

Bihandledare: Jona Hoffman, MSc, Cochlear BAS

Kontaktuppgifter

Telefonnummer: 010-441 49 44 
E-post: mona.eng@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2017-12-07 09:18