Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Appar för smartphones och surfplattor

Program som används i smartphones och surfplattor kallas appar. Appar kan vara ett komplement till hjälpmedel, underlätta det dagliga livet och stimulera utveckling och kommunikation.

Vad kan du göra med en app?

Du kan kommunicera med vänner och anhöriga, hitta rätt med hjälp av karta och gps, planera med hjälp av kalender, få påminnelser om saker du inte vill glömma, hålla koll på ekonomin, få reda på hur lång tid saker tar och mycket annat.

Tips för att komma igång, lyckas och anpassa appar

Vilket stöd får jag hos Habilitering & Hälsa?

Smartphones, surfplattor och appar kan underlätta det dagliga livet och stimulera utveckling och kommunikation. 

På habiliteringen kan du prova appar och få råd om vilka appar som passar dig. Vi ger också stöd i att använda smartphones, surfplattor och appar. 

Apparna är ett komplement till de hjälpmedel du får låna hos oss. Du köper eller hämtar dem gratis på Appstore eller Play Butik.

Habiliteringens tips på appar som stöd

Vill du ha hjälp att hitta bra appar inom till exempel kommunikation, ekonomi, planering, aktivitet eller lek? Vi har många tips på bra appar inom olika kategorier.

Appar som stöd

Hälsosam användning

Tänk på sitt- och arbetsställning när surfplattan används. Surfplattan kan när det är möjligt placeras på ett bord, gärna vinklad och på lämpligt synavstånd. Det är viktigt att lampor och fönster inte reflekteras i bildskärmen.

Eftersträva en balanserad användning av teknik, ta pauser och växla mellan olika aktiviteter. Det är viktigt att användningen inte går ut över skolarbete, sömn och andra aktiviteter.

Tio tips för att slippa paddnacke och sms-tumme

Senast uppdaterad: 2016-10-25 15:38