Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kalendrar

 = För Iphone / Ipad 
 = För mobiler med Android

 iPhones standardkalender  

 Enkel. Få vyer (lista, dag och månad) och veckovy om man vrider telefonen.


 Hållkoll Comai

Kalender med veckodagsfärger. Visst bildstöd kan användas, annars textbaserad. Visar dag, vecka, månad eller lista. Konkret tidsvisning med punkter. Prenumeration ger tillgång till checklistor, timer och stödpersonsfunktion. Läs mer på www.hållkoll.se

Hållkoll Comai - iTunes Hållkoll Comai - Google Play 


 

 

 Fotokalender

Dagbok med månadsvy. I varje ruta går att lägga in bild, film, text och ljud. Tryck på aktuell dag för att se innehållet. Dagarna har olika färger. Fotokalendern kan användas som dagbok, som stöd för att återberätta eller att förbereda vad som skall hända. Endast iPad.  

Fotokalender - iTunes 

Film

Manual 


 Jorte Calendar 

Tydlig kalender med flera olika vyer. Aktiviteter kan markeras med olika färger. Appen finns också som widget (en aktiv ikon som visar veckodag och datum).

Jorte Calendar - iTunes 

Jorte Calendar - Google Play 


 MemoAssist  

En kalender med dag eller veckovy samt möjlighet att lägga till bild, text, tal och påminnelse till en händelse. Bildbas ingår. Tidsvisning med kvarturspunkter. Går även att lägga till en guide med steg för steg instruktion och en timer. Appen kan provas fritt 30 dagar (MemoAssistFREE). Kan fjärrstyras av stödperson med hjälp av gratisappen MemoRemote.

MemoAssist - iTunes 


 

 Niki diary

Niki Diary är utvecklad för barn, tonåringar och vuxna med funktionsnedsättning som upplever svårigheter med att förklara vad de har gjort eller vad de planerar att göra.

Niki Diary gör att de kan berätta vad de gjorde eller vad de planerar att göra en viss dag med hjälp av bilder, video, text och tal. Applikationen kan även användas som ett minnesstöd då man kan se och lyssna på vad man har gjort tidigare. 

Niki diary - iTunes 


De tre kalendrarna ovan är på svenska och har påminnelsefunktion. De går att synkronisera med en webkalender t.ex Google calender, vilket innebär att man kan lägga in aktiviteter antingen via datorn eller telefonen. Aktiviteterna går att markera med olika färg och små symboler. Det går att lägga in återkommande aktiviteter. 


 MOI My Own Interactions

Kalender med veckodagsfärger. Visar månad, vecka och dag. Text, fotografier, videoklipp, ritade bilder och ljudinspelning. Visar analog och digital tid för aktivitet, men inget larm.

MOI My Own Interactions - Itunes 

 PocketLife

Kalender med dag, vecka, månad, år och lista. Möjlighet att bifoga egna bilder från
kamerarullen och färgkoda aktiviteter. Bilderna visas när man öppnar vald aktivitet. Påminnelselarm.

PocketLife- Itunes 


 

 Wunderlist

Checklistor av olika slag som organiseras i mappar. Påminnelser, bifoga foton etc. Dela listor
med andra. Lämna kommentarer i realtid. Synkar mellan telefonen, surfplatta och dator.

Wunderlist - Itunes 

Wunderlist - Google Play 

Senast uppdaterad: 2018-07-31 12:59