Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kommunicera med bilder

 = För Iphone / Ipad

 = För mobiler med Android


 Widgit Go

AKK-app som innehåller bildbasen Widgit med 12 000 tecknade bilder med tillhörande tal. Extra bildbaser som Bliss, Pictogram och Ritade Tecken finns att köpa till. Det går att lägga in egna foton och spela in eget tal.  Uppkoppling till internet behövs inte när sidorna skapas. Sidorna kan länkas i flera olika nivåer. Det går att välja mellan 2 och 70 rutor. Kartor kan sparas i appen som PDF eller bildfil och mailas som bilaga. Det går att köpa till tecken och pictogram.

Manual finns på Hargdata: Manual Widgit Go

Widgit Go - iTunes  

Film


 
Go Talk Now

AKK-app med rutnät om 4, 9, 16 eller 25 rutor. Det ingår en symbolbas, Imagine, och det går att köpa till Widgit symbolbas. Du kam spela in ljud eller använda talsyntes, lägga in film och egna bilder. Det går att placera en bild på hela sidan och därefter lägga klickpunkter på den. En liteversion finns att prova gratis.

Go Talk Now - iTunes  

Manual


 Grid Player 

Gratis app där en enkel registrering ger användaren tillgång till flera färdiga exempelanvändare med relativt stora ordförråd. Widgit symbolbas och talsyntes medföljer. Det är inte möjligt att använda egna tal/ljudklipp i appen. Redigering görs inte direkt i appen utan i programvaran Grid 2 på PC. Tillgång till wifi för överföring av ändringar till surfplatta/smartphone rekommenderas. Programvaran Grid 2 är ett kommunikationshjälpmedel som ingår i hjälpmedelssortiment och kan, om behov finns, förskrivas utan kostnad för patienten. 

Grid Player - iTunes  


 

 TalkingMats

En app som kan användas som en talande matta. En talande matta är en metod för att uttrycka sina åsikter på ett strukturerat sätt med stöd av bilder. Kan användas för olika situationer bl.a. för kartläggning eller utvärdering. Innehåller ett varierat antal bilder främst för vuxna, beroende på vilken version man köper. Tecknade bilder utan tal och med engelsk text. En gratis liteversion finns att prova.

Talking Mats - iTunes  

Talking Mats - Google Play 


 Tobii Dynavox Compass

Flexibel, dynamisk AKK-app med många färdiga upplägg att prova utifrån ålder, intressen samt diverse olika diagnoser och/eller förmågor. Symbolbasen PCS ingår, med möjlighet att lägga in egna foton och bilder utöver detta. Även textbaserade upplägg finns. Det går att köpa till talsyntes på flera olika språk, samt spela in egna talklipp. Sidor och upplägg kan synkroniseras och delas via konto på Tobiis kostnadsfria cloudtjänst myTobiiDynavox. Olika styrningsmetoder (annat än direktberöring) kan användas. 

Tobii Dynavox Compass - iTunes 

Manual

 

 


 
iSpeak Sequences

Appen har en stor rund knapp som täcker hela skärmen. Det går att spela in upp till 30 meddelanden efter varandra och att välja olika färg på knappen för varje meddelande. Det går också att lägga en text på knappen för varje meddelande.

iSpeak Sequences - iTunes  


 Play Board

Ett verktyg för att göra kommunikationskartor. Appen innehåller inga bilder eller ljud. Det går att lägga in bilder från kamerarullen, antingen fotograferade eller hämtade från fria bildbanker. Det går också att spela in eget ljud. Sidorna kan inte länkas i flera olika nivåer. Kartan är med 6 eller 12 bilder. 

PlayBoard - iTunes  


 Play Button

En knapp som täcker hela skärmen. Det går att spela in ett röstmeddelande.  Inspelningsfunktionen går att låsa under iPads inställningar. 

Play Button - iTunes  

Senast uppdaterad: 2018-06-29 17:25