Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kommunicera med bilder

Widgit Go

Widgit Go
AKK-app som innehåller bildbasen Widgit med 12 000 tecknade bilder med tillhörande tal. Extra bildbaser som Bliss, Pictogram och Ritade Tecken finns att köpa till. Det går att lägga in egna foton och spela in eget tal. Sidorna kan länkas i flera olika nivåer. Det går att välja mellan 2 och 70 rutor. Kartor kan sparas i appen som PDF eller bildfil. 

För Iphone och Ipad:
Widgit Go - Appstore

Manual Widgit Go

 

Go Talk Now

GoTalk Now
AKK-app med rutnät om 4, 9, 16 eller 25 rutor. Det ingår en symbolbas, Imagine, och det går att köpa till Widgit symbolbas. Du kan spela in ljud eller använda talsyntes, lägga in film och egna bilder. Det går att placera en bild på hela sidan och därefter lägga klickpunkter på den. En liteversion finns att prova gratis.

För Ipad:
Go Talk Now - Appstore  

Grid Player

GridPlayer

Gratis app där som ger tillgång till flera färdiga exempelanvändare med relativt stora ordförråd. Widgit symbolbas och talsyntes medföljer. Redigera i programvaran Grid 2 på PC, inte i appen. Programvaran Grid 2 är ett hjälpmedel som kan, om behov finns, förskrivas utan kostnad för patienten. 

Grid Player - iTunes  

TalkingMats

Talking mats
En app som kan användas som en talande matta. En talande matta är en metod för att uttrycka sina åsikter på ett strukturerat sätt med stöd av bilder. Kan användas för kartläggning eller utvärdering till exempel. Innehåller ett varierat antal bilder främst för vuxna. Tecknade bilder utan tal och med engelsk text. En gratis liteversion finns att prova.

 Talking Mats - iTunes  
Talking Mats - Google Play 

iSpeak Sequences

I speak sequences
Appen har en stor rund knapp som täcker hela skärmen. Det går att spela in upp till 30 meddelanden efter varandra och att välja olika färg på knappen för varje meddelande. Det går också att lägga en text på knappen för varje meddelande.

iSpeak Sequences - iTunes  

Play Button

PlayButton
En knapp som täcker hela skärmen. Det går att spela in ett röstmeddelande.  Inspelningsfunktionen går att låsa under iPads inställningar. 

 Play Button - iTunes

Senast uppdaterad: 2020-01-22 14:00