Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kommunicera med tecken

Svensk teckenspråkslexikon

Svenskt teckenspråkslexikon

Appversionen av Svenskt Teckenspråkslexikon. Teckenvideoklippen har inget talstöd men kan visas i både normal och långsam hastighet.

TSPlex - iTunes 
TSPlex - GooglePlay

Spread the Sign

SpreadSigns

App från Europeiskt Teckenspråkcenter som innehåller över 200 000 teckenbegrepp och teckenfraser på 20 olika språk inklusive svenska. Videoklipp (utan talstöd) finns till alla begreppen.

Spread Signs - iTunes 
Spread Signs - Google Play 

SignitForward

Signit Forward

Appen innehåller cirka 1500 teckenbegrepp som förutom Ritade Tecken-bilder också innehåller foton på begreppen. När man valt ett visst begrepp spelas en video med talstöd upp där tecknet utförs. SignitForward passar bra om du vill söka upp begrepp själv genom att bläddra i olika kategorier med hjälp av bildstödet, eller som har börjat knäcka läs- och skrivkoden och kan textsöka på egen hand. Appen finns på fyra språk utöver svenska. 

SignitForward - iTunes  

Teckenlex

Teckenlex

Svenskt teckenspråksapp med över 2000 teckenvideoklipp och mer detaljerade beskrivningar av tecknens utförande (korrekt handform med mera). Videoklippen saknar talstöd men tecknen utförs långsamt och tydligt. 

Teckenlex - iTunes  

TAKK

Bam Takk

App med över 1500 teckenbilder. Ett komplement till boken ”Teckenkommunikation GRUNDORDBOK” med fokus på TAKK, Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation. 

Bam TAKK - Google Play 
TAKK- iTunes 

Teckenspråkslexikon

Teckenspråkslexikon

Med denna app kan du slå upp tecken i svenskt teckenspråkslexikon. Du måste vara uppkopplad för att kunna se fotoillustrationerna och videorna.

Teckenspråkslexikon - Google Play 

Teckenskatten

Teckenspråkslexikon

Teckenskatten innehåller 200 ord, 15 olika kategorier med substantiv, färger och siffror. Två övningar med barn som tecknar. Titta på ett tecken och välj rätt bild och tryck på en bild och se tecken. Gratis att prova med 20 tecken.

Teckenskatten - iTunes 

Senast uppdaterad: 2020-01-22 16:29