Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fysisk träning 8-13 år

För barn med lättare motorisk funktionsnedsättning med behov av att öka sin fysiska aktivitetsnivå och skapa en förståelse för den egna träningen i vardagen.

Gruppen riktar sig till barn som har en fysisk förmåga att bibehålla gående/stående position under hela passet.

Barnet ska ha kognitiv förmåga att ta till sig råd och information om träning och träningseffekter. Barnet ska ha förmåga att lyssna på och utföra övningar efter instruktion från fysioterapeut.

Syftet med gruppen är att skapa förståelse för den egna träningen och vikten av att vara aktiv utifrån sin funktionsnedsättning. Diskutera hur man kan bibehålla fysisk aktivitet och hur detta kan implementeras i barnets vardag. Träningen kommer bestå av konditionshöjande uppvärmning, styrketräning samt stretching och avslappning.

Barnet ska kunna delta i gruppen utan att ha en förälder i lokalen.

Kontakta ditt habiliteringsteam om du är intresserad av gruppen. Du kan söka till gruppen vid vilken habiliteringsmottagning som helst i hela Västra Götaland.

Guppen omfattar sex till åtta tillfällen, 75 minuter per tillfälle.

Inga tillfällen är planerade just nu. 

Senast uppdaterad: 2020-03-24 13:13