Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Handträning

För barn 1-7 år som har nedsatt funktion i en arm/hand.

Handträning med vante enligt metoden Constraint-Induced Movment Therapy (CIMT) 

För barn 1-6 år som har en nedsatt funktion i en arm/hand. Barnet som deltar i gruppen ska ha en vuxen med sig som deltar aktivt i behandlingen. Barnet ska kunna ta instruktioner. Syftet är att medvetandegöra och att öka användningen av hjälparhanden.

Du som närstående får tips och råd hur du bättre kan stödja ditt barn att öka användningen av hjälparhanden. Träningen sker genom strukturerad lek och i vardagsaktiviteter. Gruppen träffas vid fem tillfällen under 8 veckor. En handfunktionsbedömning görs innan och efter träningsperioden. Under träningsperioden ingår hemträningsuppgifter ca 2 tim/dag.  Det är önskvärt att även förskolan deltar under träningsperioden.

Handträning med båda händerna

För barn 4-7 år, med nedsatt funktion i arm/hand. Barnet skall kunna ta instruktioner. Barnet som deltar i gruppen ska ha en vuxen med sig som deltar aktivt i behandlingen. Syftet är att utveckla barnets handfunktion för att klara vardagsaktiviteter bättre.

Du som närstående får tips och råd hur du bättre kan stödja ditt barn att använda båda händerna. Träningen sker genom strukturerad lek och i vardagsaktiviteter. Gruppen träffas vid fem tillfällen under 8 veckor. En handfunktionsbedömning görs innan och efter träningsperioden. Under träningsperioden ingår hemträningsuppgifter 1-2 timmar/ dag. Det är önskvärt att även förskolan deltar under träningsperioden.

Kontakta ditt habiliteringsteam om du är intresserad av gruppen. Du kan söka till gruppen vid vilken habiliteringsmottagning som helst i hela Västra Götaland.

Gruppen omfattar fem tillfällen, 1-1½ timme per tillfälle.

 

Handträning båda händerna

Alingsås. Start 1 oktober 2020

PlatsHabilitering Alingsås. Lärkvägen 10

Har du frågor kontakta gruppsamordnare: AnnaLena Dolk 070-020 61 53

Frölunda. Start 14 oktober 2020

Plats: Habilitering Frölunda barn och ungdom. Näverlursgatan 38

Har du frågor kontakta gruppsamordnare: Carina Guldbrand 072-226 07 96

Senast uppdaterad: 2020-06-30 14:50