Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Rullstolsträning manuell 3-7 år

Har ditt barn fått en rullstol och vill bli bättre på att köra den på egen hand? Då kan gruppen Rullstolsträning för 3-7 åringar passa.

Ditt barn får träna på att köra rullstol i lekfulla aktiviteter, träna manövrering av rullstolen över olika hinder, träna förflyttning i och ur rullstolen samt lära sig hur man sköter sin rullstol.

Gruppen innefattar fem tillfällen som alla liknar varandra i upplägg så att ditt barn kan känna igen och lära sig de olika momenten i sin egen takt. Ditt barn ska kunna medverka i gruppsammanhang och kunna ta enklare instruktioner. Om ditt barn har behov av stödperson eller om du som förälder önskar vara med i gruppen går det bra.

Målet med gruppen är att ditt barn ska kunna framföra och manövrera sin rullstol på egen hand och vara helt eller delvis självständig i sin förflyttning i rullstolen.

I gruppen får ditt barn också träffa andra som kör rullstol.

Kontakta ditt habiliteringsteam om du är intresserad av gruppen. Du kan söka till gruppen vid vilken habiliteringsmottagning som helst i hela Västra Götaland.

Gruppen omfattar fem tillfällen, 1 timme 15 minuter per tillfälle.

Hisingen. Start i november 2020

Plats: Habilitering Hisingen barn och ungdom. Regnbågsgatan 1A

Har du frågor kontakta gruppsamordnare: Vailet Lindström 070-020 65 04

Senast uppdaterad: 2020-03-19 14:22