Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Samtalsgrupp enligt Lära och bemästra metoden. För föräldrar med barn som har funktionsnedsättning

Gruppen finns i Borås, Hisingen (Göteborg) och Lidköping.

I Borås, Hisingen (Göteborg och i Lidköping kommer vi att prova att hålla denna samtalsgrupp enligt Lära och bemästra - metoden, som innebär att en personal tillsammans med en person med erfarenhet av att vara förälder till barn med funktionsnedsättning, håller samtalsgrupp tillsammans. Man utgår från ett personcentrerat förhållningssätt. Utbildningen sker till största delen genom dialog i gruppen, där erfarenhetskunskap och professionell kunskap får lika stor betydelse. Ett aktivt engagemang från alla deltagare är en viktig förutsättning för ett bra resultat. 

Samtalsgruppen är för föräldrar som har barn med funktionsnedsättning. Gruppen delas in utifrån barnens olika åldrar, 0-6 år, 7-12 år, 12-18 år.

Innehållet i gruppen bestäms utifrån deltagarnas frågor och behov

Syftet med gruppen är dels att deltagarna får tillfälle att utbyta tankar och erfarenheter med andra i liknande livssituation. Målet är att de som genomgått utbildningen ska känna en större trygghet i sin situation och blivit stärkta i sin föräldraroll med de utmaningar och glädjeämnen som det innebär.

Läs mer om Lära och bemästra metoden

Datum och orter

Gruppen omfattar fyra tillfällen och varje tillfälle är 2 timmar och 30 minuter

Senast uppdaterad: 2019-01-15 14:24