Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Samtalsgrupp enligt Lära och bemästra metoden

Gruppen finns i Borås, Hisingen (Göteborg) och Lidköping.

I Borås, Hisingen (Göteborg) och i Lidköping har vi samtalsgrupp enligt Lära och bemästra - metoden, som innebär att en personal tillsammans med en person med erfarenhet av att vara förälder till barn med funktionsnedsättning, håller samtalsgrupp tillsammans. Man utgår från ett personcentrerat förhållningssätt. Utbildningen sker till största delen genom dialog i gruppen, där erfarenhetskunskap och professionell kunskap får lika stor betydelse. Ett aktivt engagemang från alla deltagare är en viktig förutsättning för ett bra resultat. Innehållet i gruppen bestäms utifrån deltagarnas frågor och behov.

Samtalsgruppen är för föräldrar som har barn/ungdomar med funktionsnedsättning. Ibland startar grupper för föräldrar med barn/ungdomar med samma diagnos och ibland hålls grupper med indelning utifrån ålder på barnen/ungdomarna. Om du har frågor ta kontakt med lokal gruppsamordnare eller kuratorn i ditt team.

Syftet med gruppen är dels att deltagarna får tillfälle att utbyta tankar och erfarenheter med andra i liknande livssituation. Målet är att de som genomgått utbildningen ska känna en större trygghet i sin situation och blivit stärkta i sin föräldraroll med de utmaningar och glädjeämnen som det innebär. 

Läs mer om Lära och bemästra metoden

Kontakta ditt habiliteringsteam om du är intresserad av gruppen. Du kan söka till gruppen vid vilken habiliteringsmottagning som helst i hela Västra Götaland.

Gruppen omfattar fyra tillfällen, 2½ timme per tillfälle.

Frölunda. Start 13 oktober 2020

Plats: Habilitering Frölunda barn och ungdom. Näverlursgatan 38

Har du frågor kontakta gruppsamordnare: Carina Guldbrand 072-226 07 96

 

Senast uppdaterad: 2020-03-20 15:55