Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Föräldrainformation om intellektuell funktionsnedsättning (utvecklingsstörning)

En föreläsningsserie i tre delar för dig som är förälder till ett barn med intellektuell funktionsnedsättning (utvecklingsstörning).

Under tre halvdagar får du lära dig mer om diagnosen och vad den kan innebära i vardagen. Du får även förslag på anpassningar och hur barnets kommunikation, självständighet och motorik kan stimuleras. Det ges möjlighet att samtala med andra föräldrar och dela erfarenheter om hur det är att vara förälder till ett barn som har en intellektuell funktionsnedsättning.

Föreläsningsserien ges i syfte att skapa en ökad förståelse för barnets möjligheter och svårigheter samt ge exempel på hur ni i omgivningen kan stödja barnets utveckling.

Datum och orter för gruppen

Gruppen omfattar tre tillfällen, 3 timmar per tillfälle.

Kontakta ditt habiliteringsteam om du är intresserad av gruppen. Du kan söka till gruppen vid vilken habiliteringsmottagning som helst i hela Västra Götaland.

Senast uppdaterad: 2019-09-02 12:48