Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Seriesamtal och sociala berättelser

Gruppen omfattar tre tillfällen, två timmar per tillfälle. 

Planerade gruppstarter

Normalt går den här gruppen elva gånger per år, på distans såväl som på våra mottagningar. Den som har fått en kod anmäler sig själv:

Formulär för anmälan; person upp till 15 år

Du som ska delta på distans tar själv fram material som finns på denna sida. Tänk också på att habiliteringspersonalen inte är teknikstöd. Följ uppkopplingstipsen!

Kontakta habiliteringen för mer detaljer!

 

 

 

Gruppen riktar sig till närstående som träffar barn, ungdomar eller vuxna med svårighet att förstå sociala situationer.

Du får en teoretisk genomgång av metoderna och tillfälle att öva praktiskt. Med hjälp av papper och penna eller digitala verktyg kan du förtydliga sociala sammanhang, utveckla kommunikationen och förbereda inför nya situationer.

Syfte

Att ge dig som närstående en pedagogisk metod som du kan använda i vardagen för att förklara situationer som har varit svåra och visa hur man kan göra istället.

Kontakta ditt habiliteringsteam om du är intresserad av gruppen. Du kan söka till gruppen vid vilken habiliteringsmottagning som helst i hela Västra Götaland.


Senast uppdaterad: 2022-05-24 13:47