Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Att vara vuxen - praktisk

Vänder sig till dig som är vuxen och hör till habiliteringens målgrupp. Du ska nyligen ha flyttat eller vara på väg att flytta till eget hem och är intresserad av att veta mer om vad det innebär.

Du ska ha förmåga att ta till dig skriftligt material. Varje tillfälle har olika teman. Tillfällena kommer innehålla information, erfarenhetsutbyte och praktiska övningar.

Syftet är att få mer kunskap om det som ingår i att bo i eget hem det vill säga att ta hand om sitt hem, att sköta ekonomi, att laga mat, städa, tvätta med mera. Vi kommer även prata om sociala kontakter och relationer. ­Målet är att du ska känna dig mer redo för vuxenlivet och att leva som vuxen. Gruppen träffas vid fyra tillfällen i 2-3 timmar inkl paus.

Teman

  • bostad – att sköta ett hem
  • fritid och vänskap
  • ha koll på ekonomin
  • matlagning
  • utvärdering

Datum och orter för gruppen

Gruppen omfattar fyra tillfällen, 2-3 timmar per tillfälle.

Kontakta ditt habiliteringsteam om du är intresserad av gruppen. Du kan söka till gruppen vid vilken habiliteringsmottagning som helst i hela Västra Götaland.

Senast uppdaterad: 2019-09-02 11:35