Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

2. Vi börjar med en berättelse

Tre fjällstugor på natten, Det lyser i en av stugorna.

 

Tänk dig att du är på fjällsemester. Det är en förening som ordnat den och du känner inte de andra på resan särskilt bra.

Ni anländer till stugbyn sent på kvällen. När du ligger i sängen kommer du på att du glömt både klocka och mobiltelefon hemma. Grannen i stugan bredvid kanske har en klocka, men det är mörkt och du vill inte väcka honom.

Antagligen kommer du att vakna av ljud från de andra, men du har en tid att passa, då du skall få ta emot liftkorten. Tänk om du missar det!

Mitt i natten vaknar du igen, eller är det mitt i natten?

Är det bara en stund innan de andra vaknar eller är det flera timmar dit? Har du försovit dig? Har du kanske vaknat av den sista dörren som slog igen? Hela stugbyn är tyst och stilla, antagligen sover alla. Du kan inte med att knacka på någons dörr. Du kanske känner dig slarvig och skäms över att du glömt klockan.

Om du kan leva dig in i den här berättelsen så kan du nog leva dig in i känslan av oro och ångest när man inte kan klockan. Då kan du även känna på stressen av att inte kunna.

Lyssna

< Föregående 13 4 5 6 Nästa >

Senast uppdaterad: 2020-06-01 10:25