Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information till dig som patient och tolkanvändare med anledning av covid-19

 

Det är viktigt att få den vård och service man behöver. Vi fortsätter erbjuda specialistvård och service till människor som har en funktionsnedsättning, och utvecklar vårt arbetssätt för att minska risken för smittspridning.

Stanna hemma om du är sjuk  

Fortsätt följ Folkhälsomyndighetens allmänna råd och stanna hemma om du har symtom på covid-19, eller är konstaterat sjuk i covid-19. Boka om ditt besök till ett digitalt vårdmöte eller avboka din tid genom att logga in på 1177.se.   

Logga in på 1177.se
Läs mer om digitala vårdmöten 

Använd munskydd när du besöker oss

Våra medarbetare använder skyddsutrustning som visir och munskydd. Du som patient, medföljare eller tolkanvändare ska också använda munskydd. Det gäller inte barn. Vi erbjuder munskydd vid besök i våra vårdlokaler. 

Generella åtgärder för att minska smittspridning av covid-19 inom vård, tandvård och omsorg 

Medföljare

Fortsätt visa hänsyn och följ bara med om du inte har symtom. 

Tolkning på distans 

Vi erbjuder tolkning på distans i möjligaste mån. Vid tolkning på plats inom hälso- och sjukvård använder tolken skyddsutrustning (munskydd och/eller visir) om det inte är möjligt att hålla 2 meters avstånd, eller när vårdgivaren kräver att skyddsutrustning ska användas. Vid tolkning utanför vårdlokaler håller vi avstånd.

Fortsatt enbart tidsbokade besök på syncentralerna 

Syncentralernas drop in-tider för hjälpmedelsservice är fortsatt stängda. Ring oss eller kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster om du behöver service för dina synhjälpmedel. 

Gå till 1177 Vårdguidens e-tjänster  

Telefonnummer till våra syncentraler: 

Borås:  
033 - 616 25 60 

Göteborg:  
031 - 759 22 60 

Skövde:  
010 - 441 32 80 

Vänersborg:  
010 - 441 49 80 

Tillgänglig information

Bildstöd, lättläst, teckenspråkstolkad och översatt information om covid-19. Kunskapscentrum för jämlik vård har sammanställt listan.

Tillgänglig information om covid-19

Råd till personer med dövblindhet och anhöriga i samband med coronavirus och covid-19

Råd från Claes Möller, läkare och sakkunnig i medicinska frågor på Nationellt kunskapscentrum för dövblindfrågor, Nkcdb med anledning av coronavirus covid-19

https://nkcdb.se/rad-till-personer-med-dovblindhet-och-anhoriga-i-samband-med-coronavirus-och-covid-19/

Senast uppdaterad: 2022-04-01 08:46