Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information till dig som patient och tolkanvändare med anledning av covid-19

Det är viktigt att få den vård och service man behöver. Vi fortsätter erbjuda specialistvård och service till människor som har en funktionsnedsättning, och utvecklar vårt arbetssätt för att minska risken för smittspridning.

Inför ditt besök hos oss

Boka om ditt besök om du har feber, snuva, hosta, luftvägsproblem,
influensasymtom eller covid-19-infektion. Om någon i ditt hushåll har en pågående covid-19-infektion ska du inte komma till mottagningen, boka i så fall om ditt besök till ett senare tillfälle eller ett digitalt vårdmöte. Kontakta oss per telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster så bokar vi en ny tid eller ett digitalt vårdmöte. Läs mer på vgregion.se/hoh/mittvardmote

Högst en närstående vuxen får följa med en patient på besök hos oss för att minska risken för smittspridning. Minderåriga barn eller syskon får inte följa med patienter till mottagningen. Tack för visad hänsyn!

Information för dig som använder hörapparat och munskydd

 

Du som använder hörapparat, var försiktig när du tar av munskyddet så att inte hörapparaten ramlar ut.

Information för dig som behöver tolk

 

Avboka ditt tolkuppdrag om du har förkylningssymtom, tillhör en riskgrupp eller har underliggande sjukdomar.

Fem sätt att avboka ditt tolkuppdrag:

Tolkning på distans

Vi erbjuder tolkning på distans när det är möjligt inom sjukvården. Detta för att begränsa spridning av covid-19. Du som tolkanvändare går till ditt vårdbesök som vanligt och tolken finns på distans. Vi arbetar intensivt med att erbjuda tolkning på distans även i andra situationer.

Ingen drop-in på syncentralen

Nu tar syncentralerna endast emot bokade besök. För tillfället stängs drop-in för hjälpmedelsservice. 

Ring eller kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster om du behöver service för dina synhjälpmedel. Telefonnummer till våra syncentraler:

Borås: 033 - 616 25 60
Göteborg: 031 - 759 22 60
Skövde: 010 - 441 32 80
Vänersborg: 010 - 441 49 80

Digitala möten och ändrat utbud

När det är möjligt erbjuder vi förutom tolktjänster även vård och stöd på distans med e-tjänsten Mitt vårdmöte. Läs mer på vgregion.se/hoh/mittvardmote

Traditionellt har vi erbjudit vård och stöd både individuellt och i grupp. I vår har de flesta grupperna ställts in. Vi arbetar för att erbjuda grupper även på distans.

Tillgänglig information

Bildstöd, lättläst, teckenspråkstolkad och översatt information om covid-19. Kunskapscentrum för jämlik vård har sammanställt listan.

vgregion.se/halsa-och-vard/vardgivarwebben/amnesomraden/jamlik-vard/

Råd till personer med dövblindhet och anhöriga i samband med coronavirus och covid-19

Råd från Claes Möller, läkare och sakkunnig i medicinska frågor på Nationellt kunskapscentrum för dövblindfrågor, Nkcdb med anledning av coronavirus covid-19

https://nkcdb.se/rad-till-personer-med-dovblindhet-och-anhoriga-i-samband-med-coronavirus-och-covid-19/

Senast uppdaterad: 2021-07-02 13:15