Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Egenremiss

För att komma till våra mottagningar behövs en remiss. För att boka teckenspråkstolk, taltjänst eller skrivtolk behövs ingen remiss.

Habilitering

Habiliteringsmottagningar ger stöd och behandling till personer som har:

  • förvärvad hjärn- eller ryggmärgsskada
  • intellektuell funktionsnedsättning (utvecklingsstörning)
  • neuropsykiatrisk funktionsnedsättning
  • rörelsenedsättning

För att få stöd och behandling ska funktionsnedsättningen vara bestående och ge betydande problem i vardagen. Behovet av vård ska vara aktuellt. För att få stöd eller behandling kan du skriva en egenremiss. Svårighetsgraden på din funktionsnedsättning ska vara utredd av en läkare eller psykolog.

Egenremiss för habilitering

Hörsel

Är det första gången du söker hjälp för din hörselnedsättning, rekommenderar vi att du först undersöker öronen på vårdcentralen. Det är viktigt att öronen är fria från vax. Kontakta närmaste audionommottagning för mer information om hur du kan komma via egenremiss. Du kan också skapa egenremiss i 1177, Vårdguidens e-tjänster.

Audionomottagningar och hörselteam

Syncentral

Har du svårt att läsa med vanliga glasögon eller har andra problem på grund av nedsatt syn? Då kan en ögonläkare undersöka om du kan få hjälp av syncentralen. Remissen behövs för att vi ska kunna veta hur bra du ser och vad det är som orsakar synnedsättningen.  Är du redan inskriven hos syncentralen, kan du eller någon närstående själva ta kontakt. Använd Synverksamhetens gemensamma blankett för egenremiss. Fyll i alla uppgifter i blanketten tack. Blir din syn snabbt sämre, kontakta också en ögonläkare.

Remiss till syncentral

 

Senast uppdaterad: 2020-08-11 14:28