Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Att tänka på vid fondansökan

Man kan söka pengar ur både fonder och stiftelser. Fonderna och stiftelserna skapades för att någon skänkt pengar som skulle användas till någonting särskilt. Ofta ville man ge stöd till människor med olika behov eller svårigheter.

Många fonder och stiftelser skapades i början av 1900-talet och kraven för att få bidrag känns ofta gammalmodiga. Men det går att översätta kraven till modern svenska. ”Fostran” kan översättas till utbildning och ”behövande” betyder människor med mycket låga inkomster. Om du söker bidrag av denna anledning, måste du skicka med en kopia av slutskattesedeln så att vi säkert vet vilken inkomst du har.

En del fonder har särskilda blanketter som du måste använda när du söker pengar. Ibland måste du skriva ett brev och berätta om dig själv och varför du söker pengar. Många fonder och stiftelser delar bara ut pengar en eller ett par gånger per år.

  • Skriv så tydligt och noggrant som möjligt i din ansökan.
  • Det måste vara klart och tydligt varför du söker pengar.
  • Skriv ner alla kostnader som tror att du kommer att ha.
  • Om du söker pengar ur flera fonder, måste du skriva om det i din ansökan.
  • Spara alla kvitton och biljetter. Du kan behöva visa dem för att få pengar ur en fond.
Senast uppdaterad: 2016-10-11 09:03