Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Konferens 2024: Kultur i skolan - lotteri eller garanti?

Den 11-12 april 2024 genomförs konferensen Kultur i skolan - garanti eller lotteri? Konferensen ges på Fässbergsskolan i Mölndal. Vi som bjuder in är Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen tillsammans med Mölndals stad. Medverkande är bland annat Skolverket, Kulturrådet, Sveriges kommuner och regioner samt Specialpedagogiska skolmyndigheten.

Bakgrunden till konferensen är att vi är djupt oroade över bristen på likvärdighet när det handlar om barns rätt till kultur i skolan. 
Skolan är den enda arena där alla barn och unga finns, som dessutom har välformulerade mål i styrdokumenten som visar på värdet av kultur och kunskap om olika kulturuttryck. Samtidigt har vi kulturpolitiska mål med samma målsättning. Skola och kultur behöver samtala och samarbeta, på alla nivåer för att realisera dessa målsättningar och för att varje elev ska få det den har rätt till. Där ser vi att konferensen kan fylla ett tomrum, en gemensam arena för konstruktiva samtal.

Samarbete och långsiktiga hållbara strukturer på kommunal, regional och statlig nivå, tror vi är nyckeln för att stärka barnens rättigheter till kultur.


Konferensen kommer att äga rum på Fässbergsskolan i Mölndal och pågå från lunch till lunch.

Vi håller som bäst på att arbeta fram ett program. På sidan här kommer du att hitta all information om konferensen. 

Varmt välkommen!

Jonna Börjesson
Konsulent

070 - 349 21 55
jonna.borjesson@vgregion.se

Åsa Jansson
Konsulent

070 - 678 83 01
asa.m.jansson@vgregion.se

Sara Sivre
Kultursamordnare barn och unga, Mölndals stad

072 – 397 19 95
sara.sivre@molndal.se


Senast uppdaterad: 2023-08-31 09:14