Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Scenkonstdagar barn och unga – ansökan för utövare

Förvaltningen för kulturutveckling söker nya produktioner inom dans, teater, musik och cirkus/nycirkus för publik i åldrarna 0-19 år. Produktionerna visas under Scenkonstdagarna 13 och 14 mars 2023 i Göteborg och kommer sedan att finnas med bland utbudet i Kulturkatalogen Väst. Artistansökan för 2023 har stängt.

I publiken under Scenkonstdagar barn och unga finns bland andra arrangörer, kultursamordnare och kultursekreterare från Västra Götaland.

Upplägg för Scenkonstdagar barn och unga 2023

De produktioner som väljs ut kommer att få presentera sitt utdrag under en av dagarna.

Musik och teater kommer att visa sina utdrag vid två tillfällen, på förmiddagen, eftersom publiken går mellan två olika lokaler.

Cirkus och dans kommer att visa sina utdrag vid ett tillfälle, på eftermiddagen, då hela publiken är samlad i en stor lokal tillsammans.

Obs! Undantag kan förekomma.
 

Vilka produktioner som visas var och när beslutas av Scenkonstdagarnas projektgrupp.

Sista ansökningsdag var 31 december 2022.

Kriterier

 • Produktionen får inte tidigare ha turnerat (i nämnvärd omfattning) i Västra Götaland.
 • Inga muntliga presentationer.
 • Samtliga som medverkar på scen i produktionen ska vara på plats när utdraget visas på Scenkonstdagarna.
 • Utdraget får vara max 10 min långt och visas en eller två gånger beroende på vilken lokal produktionen kommer att visas i.
 • Minsta möjliga scenografi.

Material som ska lämnas till Förvaltningen för kulturutveckling

Det är obligatoriskt att skicka (ansökan beaktas inte om inte allt material är inskickat):

 • En länk till en HEL avfilmad produktion (EJ TRAILER) på Vimeo eller YouTube. Filmen behöver inte vara gjord av en professionell filmare, vi bedömer produktionen och inte filmens kvalitet. Kom ihåg att skriva ev. lösenord för att se filmen.
 • Teknisk specifikation/raider för det utdrag som presenteras under Scenkonstdagarna (ev. instrument, behov av ljud. Obs! Fast scenljus)
 • Stage plot för det utdrag som presenteras under Scenkonstdagarna (skiss på hur ev. rekvisita och/eller instrument ska stå på scenen)
 • Skicka inte filmer via WeTranser eller liknande tjänster där länken är tidsbegränsad.

Hur produktionerna väljs ut

Förvaltningen för kulturutveckling gör ett urval bland de produktioner som ansökt om att få vara med. Produktionen ska vara turnébar.

De gemensamma kvalitetsbegrepp vi använder vid urvalet är:

 • nyskapande/fördjupande
 • tillgänglighet/arrangörsfokus
 • angelägenhet/publikfokus
 • professionalism

Allt med de övergripande perspektiven genus, mångfald, tillgänglighet och jämställdhet.

Vad händer efter ansökningstidens slut?

Vi meddelar de som blivit utvalda den 9 februari 2023. Antalet akter som söker brukar vara väldigt stort och vi har därför ingen möjlighet att lämna motiveringar till varje enskild produktion.

Tänk på

Det är mycket begränsat med utrymme bakom och kring scenen för rekvisita och scenografi. Vi ber er begränsa detta så mycket som möjligt. Varje produktion har totalt 10 minuter på scenen. Det är tråkigt om er tid går åt till scenarbete istället för spel. Tänk på att vatten, skum, glitter/konfetti och dylikt inte får förekomma då det tar för mycket tid att ta bort inför nästa akt. Det kommer att finnas backline tillgängligt vid behov på musikscenen.

Resor och övernattning

Förvaltningen för kulturutveckling betalar resa och i undantagsfall boende för de som står på scenen (ej producent, regissör, koreograf eller liknande). Gruppen står själv för kostnader för att transportera eventuell rekvisita. Ersättning för resa med eget fordon är 18,50 kr/mil*, oavsett fordonets storlek.

*Vi följer skattemyndighetens riktlinjer som gäller under Scenkonstdagarna
 

Årets ansökan har stängt.

Vi rekommenderar att ni använder Chrome eller Edge som webbläsare när ni fyller i formuläret. 

 

Helena Rung

Musikproducent Barn och Unga
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-01-04 09:53