Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kulturskolan

Barn och ungas eget skapande är ett prioriterat område för Västra Götalandsregionen och Förvaltningen för kulturutveckling har i uppdrag att stödja kulturskolornas utveckling. Det gör vi genom fortbildning, utvecklingsprojekt, samverkan, processledning och strategiskt arbete.

Nyhetsbrevet för kulturskolan kommer ut ungefär fyra gånger per år. Här skriver vi bland annat om aktuella projekt och fortbildningar. Du som är chef för en kulturskola i Västra Götaland får nyhetsbrevet automatiskt, men alla som är intresserade av våra aktuella projekt kring kulturskolan är välkomna att prenumerera.

Anmälan till nyhetsbrevet för Kulturskolan.

Pop-Konferens 6 oktober om populärmusikens möjligheter

Välkommen på en Pop-Konferens den 6 oktober i Borås där vi ägnar all uppmärksamhet åt populärmusikens förutsättningar, möjligheter och behov. Dagen består av inspirationsföreläsningar, paneldebatter och diskussioner och avslutas med Garagefesten på Västerbro där alla konferensdeltagare får fri entré till spelningar med Cleo, Sator, Orkan och Liljeberget.

Ämnesutveckling

Här hittar du fördjupningsmaterial, tips, nätverk, projekt och digitala utbildningar ämnesvis.

Fortbildning

Här hittar du fortbildning i digital tappning som ni på er kulturskola kan ta del av när det bäst passar er.

Ett papper med röd-rosa bakgrund med oregelbundna prickar i grönt, gult och vitt.

Tillgänglighet

Här hittar du som är pedagog i kulturskolan material kring att arbeta tillgängligt och inkluderande. Du får också tips på hur du kan möta elever med olika förutsättningar.

Delaktighet

Vill du utveckla arbetet med delaktighet på din kulturskola? Här har vi samlat material och tips kring delaktighet. Läs mer här.

Frågor? Kontakta oss!

Anette Andersson Huber

Producent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Åsa Jansson

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-09-01 08:59