Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bokningsbara utställningar för barn och unga

Två små barn sitter i en liten tunnel och leker med stenar som sitter på väggen.
Fotograf: Ian Schemper

Vi erbjuder turnerande utställningar och pedagogiska program för barn och unga runt om i hela Västra Götaland, i nära samverkan med regionens 49 kommuner.

Alla människor har rätt till upplevelser – oavsett ålder och bakgrund. Vi utvecklar pedagogisk verksamhet med utgångspunkt i Barnkonventionen och FN:s deklaration om mänskliga rättigheter. Vår pedagogiska idé bygger på ett av och med-perspektiv där barn och ungdomar får möjlighet att själva vara med att skapa och påverka innehållet.

Vi samarbetar bland annat med kommuner, föreningar, företag och kulturutövare och våra utställningar och pedagogiska program turnerar runt om i hela Västra Götaland.

Vi som arbetar med att ta fram utställningarna är pedagoger och finns på enheten Slöjd och regional pedagogik. Vi heter Anna Sjölander, Ida Lagnander och Jennie Ardin.

Ta gärna kontakt med oss så berättar vi mer om vårt arbete och om utställningarna. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Bokningsbara utställningar

Trollbunden

Utställningen syftar till att ge besökaren en magisk upplevelse med en inblick i den nordiska folktron, dess företeelser, seder och bruk samt möjligheten att reflektera över berättelser och berättande genom tiderna.

Kyssande par i en pool full av svarta badringar

Tunbjörk på Turné

Ny utställning med tillhörande program om fotografen Lars Tunbjörk och hans unika skildringar av Sverige och människorna. Foto: Lars Tunbjörk 1989 (beskuret).

Garnfolk

”Garn är gött! Ett garnnystan har många inneboende möjligheter, alla dörrar är öppna och the sky is the limit” säger Anna Bauer - en av sex utställare i Garnfolk. En utställning om garn, skaparlust och människorna bakom stickorna.

Kan själv – för de minsta barnen

Kan själv! är ett pedagogiskt utvecklingsarbete som Västra Götalandsregionen drivit sedan 2007. Det har resulterat i tre olika utställningsmiljöer för barn i åldern 0-2 år. Utställningarna är anpassade efter de minsta barnens unika sätt att ta sig an sin omvärld.

Ida Lagnander

Pedagog
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Jennie Ardin

Pedagog
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Anna Sjölander

För mer information och bokning
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-06-29 13:58