Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Biblioteksutveckling

Den regionala biblioteksverksamheten främjar bibliotekens utveckling och arbetar i nära dialog och samverkan med regionens kommuner, med civilsamhället och med andra aktörer på regional och nationell nivå. Verksamheten följer den regionala biblioteksplanen där vi särskilt riktar våra resurser till fyra strategiska inriktningar, Det öppna biblioteket, Det skriv- och läsfrämjande biblioteket, Det digitala biblioteket och Det lärande biblioteket.

Närbild på kalender med datum

Aktuellt

Håll dig uppdaterad om vår verksamhet. Här kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev eller se vad som är på gång i vår verksamhet.

Text på svartatavlan med ordet tillsammans samt en glad gubbe

Verksamhet och projekt

Läs mer om den regionala biblioteksverksamhetens fyra strategiska inriktningar för att stötta bibliotekens utmaningar.

Bild på händer som bläddrar bland böcker

Bibliotek i Västra Götaland

Enligt bibliotekslagen ska varje landsting bedriva regional biblioteksverksamhet med syfte att främja samarbete, verksamhetsutveckling och kvalitet när det gäller de folkbibliotek som är verksamma i länet. Förvaltningen för kulturutveckling ansvarar för det regionala biblioteksuppdraget i Västra Götaland.

Bild på datorprylar och en glödlampa

Medietjänster och samordning

Förvaltningen för kulturutveckling och kommunbiblioteken i Västra Götaland arbetar tillsammans för att stärka det mediestrategiska arbetet. Vi strävar efter en jämlik tillgång till berättelser och information oavsett var i Västra Götaland du befinner dig.

Bild på trappor framför ett bibliotek med glasrutor

Om vår verksamhet

Den regionala biblioteksverksamheten främjar bibliotekens utveckling och arbetar i nära dialog och samverkan med regionens kommuner, med civilsamhället och med andra aktörer på regional och nationell nivå.

Senast uppdaterad: 2021-06-11 16:21