Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Stöd från Förvaltningen för kulturutveckling

Om din kommun står i begrepp att ta fram en ny biblioteksplan är du välkommen att kontakta Biblioteksgruppen för stöd och råd i arbetet. Vi erbjuder bland annat:

  • Process- och planeringsstöd: Hur kan arbetet med planen disponeras, hur kan processen planeras så att den motsvarar kommunens behov, vilken tidsplan är rimlig? 
  • Stöd för omvärldsanalys och analys av lokalsamhällets behov: Vad i omvärlden och i lokalsamhället är viktigt att beakta när ni ska skriva en ny plan? Vi kan bidra med regional och nationell överblick och verktyg för att analysera lokalsamhällets behov. 
  • Stöd för workshops, möten och inspirationsdagar : Ska ni arrangera interna eller externa möten under arbetet med planen? Vi kan hjälpa till med råd om upplägg och innehåll och också medverka i möten som facilatorer. 
  • Att läsa och kommentera utkast : Vi läser och kommenterar gärna planer och ger tips på vägen i det fortsatta skrivandet. 
  • Stöd för att delta i Träffpunkt biblioteksplaner: I anslutning till Träffpunkt biblioteksplaner arrangerar vi möten för bibliotekschefer för fördjupad diskussion. Vi kan också sponsra resor för att kunna delta i Träffpunkt biblioteksplaner då det sker på plats i Stockholm. 
  • Den regionala biblioteksplanen är styrande för den regionala biblioteksverksamheten och kan förhoppningsvis vara vägledande för kommunala biblioteksplaner. Klicka här för att läsa den regionala biblioteksplanen
  • En kontaktyta till Förvaltningen för kulturutvecklings hela specialistkompetens: Vill ni fördjupa diskussioner om exempelvis tillgänglighet, barn och unga, arrangörs- och publikutveckling, platsutveckling eller fristadskommuner kan vi hjälpa er att hitta rätt.

Vill du komma i kontakt med oss? Klicka här för kontaktuppgifter


Senast uppdaterad: 2022-01-26 17:02