Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Återkommande evenemang

Inspiration och tid att träffas – det är två vanliga ingredienser i flera av våra återkommande evenemang.

Vi anordnar flera mindre och större evenemang som återkommer, i samma format men med olika inslag av föreläsare eller inspiration. Vi annonserar planerade tillfällen under Fortbildningar och evenemang.

För närvarande har flera av våra återkommande evenemang pausats eller ges digitalt istället för fysiska träffar.

Arenaveckan innebär att kulturmiljöenheten planerar och genomför ett antal olika aktiviteter tillsammans med en kommun. Syftet är att knyta närmare kontakt med kommunerna, visa vad de har att erbjuda, hitta nya samarbetsformer och utvidga nätverken. Kontakta Karin Lundberg, som är antikvarie och projektledare för Arenadagarna.

Karin Lundberg

Antikvarie
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Vi står bakom en av de mest besökta scenerna på den årliga Bokmässan i Göteborg.

Vartannat år kan byggnadsantikvarier, hantverkare, materialproducenter, samhällsplanerare, arkitekter, ingenjörer, forskare, studenter och andra verksamma inom byggnadsvård träffas på Byggnadsvårdens konvent. Föreläsningar och workshops avlöser varandra vid sidan av en mässa.  Evenemanget är ett samarbete mellan oss och Riksantikvarieämbetet, Hantverkslaboratoriet, Svenska byggnadsvårdsföreningen och Byggnadsvårdsföretagen. 

Byggnadsvårdens konvents webbplats

Över en kopp kaffe och en frasig croissant bjuder våra litteraturkonsulenter in till litterära frukostar som oftast rymmer både en föreläsning och mingel. 

En gång per termin bjuder våra danskonsulenter in till Dansfrukost. Här får alla som jobbar inom dansfältet veta mer om sökbara projekt och insatser, dela erfarenheter och lyssna på inbjudna gäster. 

Digikult är en nordisk mötesplats för digitalt kulturarv i praktiken. Idén är att skapa ett forum för alla som är intresserade av digitalt kulturarv, och att lägga fokus på praktik och resultat.

Digikults webbplats

Höstrullen är filmfestivalen för dig som är elev, deltagare eller personal inom daglig verksamhet eller gymnasiesärskola. Det är en fantastisk möjlighet för dig och din grupp att visa upp egna filmer, men också att se andras filmer och få nya idéer.

Höstrullens filmfestival

FilmFrukost är ett filmsamtal och mötesplats, en återkommande punkt i FilmClouds utbud för unga filmare i regionen. 

FilmClouds webbplats

Alla barn och unga behöver laddas med de kreativa, kulturella och kritiska kompetenser som filmkunnighet består av. Därför arrangeras Filmkunnighetsdagen, en årlig konferens med inspiration och verktyg kring hur vi på olika sätt kan jobba med unga och rörliga bilder.

Dagen ser olika ut från år till år men återkommande inslag är utblickar med intressanta föreläsare med fokus på vår digitala samtid och filmkunnighet ur flera perspektiv.

En årlig kortfilmsfestival, tävling och mötesplats för unga filmare och filmintresserade i Västsverige.

Frame filmfestival

Konsulenterna för samtida konst, arkitektur, form och design på Förvaltningen för kulturutveckling arrangerar frukostseminarier tre gånger om året. Våra frukostar är en mötesplats med tematik – för alla som verkar inom fälten i Västra Götaland – och i digitalt format även för dig som verkar utanför regionen. Vi äter frukost, lyssnar på inbjudna gäster och diskuterar aktualiteter.

Fönsterrenoveringens dag är en nationell temadag som arrangeras för att uppmärksamma de värden som fina gamla fönster har. Dagen består av kurser, stadsvandringar, workshops, öppna verkstäder, föreläsningar med mera i hela Sverige.

Fönsterrenoveringens dag på Slöjd & byggnadsvårds webbplats

Kulturarvsdagen är Riksantikvarieämbetets årliga temadag som ska bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarvet. Förvaltningen är ibland med och arrangerar under kulturarvdagen, som brukar infalla i september.

Kulturarvsdagen på Riksantikvarieämbetets webbplats

Kulturskolepedagogdagen är en fortbildningsdag för kulturskolepedagoger i hela landet. Här får du möjlighet till kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte för att främja en likvärdig kulturskola med hög kvalitet. Dagen har genomförts under vecka 44, 2019 och 2020.

Mixed Minds är vår tvärkonstnärliga plattform där målet är att utveckla metoder och skapa kreativa mötesplatser och labb. Här erbjuder vi varje år utövare från alla konstarter konstnärssnack och workshops.

Mötesplats Barnkultur är cafékvällar där personer verksamma inom barnkulturområdet presenterar sitt arbete, sin forskning eller sitt konstnärskap. Syftet är att lyfta barnkulturens betydelse och dess aktörer.

En rad organisationer, stiftelser och kommuner stödjer det fria kulturlivet. På Pengar – om kulturstöd får utövare inom det fria konst- och kulturlivet möta flera av dem och höra mer om stöden, hur en ansöker, om hur urvalen går till och vilka kriterier och mål som finns för de olika stöden. 

Pengar – om kulturstöd

Hantverksdemonstrationer, workshoppar och föredrag – en festival med fokus på kreativ slöjd, matkultur, byggnadsvård och hantverk i de vykortsvackra omgivningarna vid Nääs slott. 2021 tar festivalen en annan form på grund av pandemin.

Scenkonstdagar barn och unga är våra återkommande utbudsdagar där vi presenterar en del av nyheterna i Kulturkatalogen Väst. 2021 är Scenkonstdagar inställda på grund av den rådande situationen med covid-19. 

Kulturkatalogen Västs webbplats

Senast uppdaterad: 2021-07-02 11:23