Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

10/3 Filmpedagogiskt frukostsamtal

Varmt välkomna till årets första frukostsamtal som handlar om filmpedagogiskt arbete kopplat till skolans läroplan.

Filmkonsulenterna på Region Stockholm och Förvaltningen för kulturutveckling, Västra Götalandsregionen, bjuder in till en frukostträff med fokus på kunskapsutbyte, kompetensutveckling och nätverkande. Träffen riktar sig till filmpedagoger, verksamma i våra regioner, som arbetar med barn och unga i skola eller på fritid.

Datum: Onsdag den 10 mars 2021
Tid: 09.30-11.00
Plats: Teams. Möteslänk skickas ut någon dag innan arrangemanget till alla anmälda.
Anmälan: Maila till anna-karin.t.johansson@vgregion.se (senast den 8 mars)

TEMA: Filmpedagogik utifrån skolans läroplan

Att arbeta med filmpedagogik i skolan är viktigt. Det handlar inte enbart om att få ta del av ett kreativt skapande utan också om att, precis som med text och ord, lära sig ett språk. Det handlar om en visuell läskunnighet.

Du som tar uppdrag som filmpedagog i skolan kan behöva visa på hur din verksamhet kan kopplas till läroplanen. Denna träff är ett tillfälle att vässa argumenten! Varför är det viktigt att arbeta med film i skolan? Vad innebär filmkunnighet och hur kan det kopplas till läroplanen? Vilka argument kan jag som filmpedagog lyfta när jag formulerar mina utbud till denna målgrupp? Och vilka praktiska metoder använder vi oss av när vi arbetar i skolan?

Frukostsamtalet gästas av Annika Wik, Fil.dr i Filmvetenskap, som kommer reda ut begrepp som Filmkunnighet och MIK (Medie- och informationskunnighet), hur de kan kopplas till läroplanen samt vilka argument vi kan använda oss av när vi arbetar med filmpedagogisk verksamhet i skolan. Under ledning av kulturpedagogen Maria Katerine Larsson får deltagarna en fördjupning i praktiska metoder för filmpedagogiskt arbete i skolan och möjlighet att, i mindre grupper, utbyta erfarenheter och kunskaper med varandra.

Varmt välkomna!

Senast uppdaterad: 2021-02-23 10:01