Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

1/6 Inkluderande bibliotek - hbtqi

Föreläsningen den 11 maj blev snabbt fullbokad och för att ge fler möjlighet att delta erbjuder vi nu denna vid ytterligare ett tillfälle. Välkommen till en föreläsning och ett samtal om hur biblioteken i Västra Götalandsregionen ytterligare kan stärka arbetet med normmedveten verksamhetsutveckling och bemötande. Föreläsare är Stina Nilss, ordförande för RFSL Sjuhärad. Föreläsningen vänder sig till dig som arbetar på bibliotek i Västra Götalandsregionen.

Datum: 1 juni
Tid: 09.30–12.00 (teknikcheck och småprat från kl 09.00)
Plats: Digitalt
Sista anmälningsdag: 27 maj
Övrigt: Det är kostnadsfritt att delta.

Anmälan 

Föreläsningen innehåller grundläggande kunskaper kring hbtqi, hur normer och outtalade regler samt strukturer tar sig uttryck, vad normmedveten verksamhetsutveckling kan innebära och hur vi kan samverka för att stärka biblioteken som en inkluderande plats för alla.

Vi kommer även att gå igenom några vanliga fallgropar i arbetet med hbtqi och normer samt diskutera begreppet intersektionalitet.

Stina Nilss är ordförande för RFSL Sjuhärad där hon också är samordnare för arbetet med asylsökande och nyanlända. Hon är aktiv i den litterära föreningen och kulturarrangören Textival, och har länge arbetat med konst och kultur samt normmedvetet arrangörskap och landsbygdsutveckling.

HBTQI

Hbtqi är ett paraplybegrepp för homosexuella, bisexuella, transpersoner, personer med queera uttryck och identiteter och intersexpersoner. (Källa: RFSL)

Senast uppdaterad: 2021-05-03 14:29