Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

21/10 Skapa tidning - bildredigering, layout och redaktionskänsla

Det här är en kurs för dig som vill komma igång med eller utveckla tidningsskapandet i din verksamhet.

Vi pratar om metoder och upplägg för arbetet med att göra tidning och hur man skapar en redaktionskänsla. Vi går igenom olika layoutgrunder, bildredigering och hur ni med enkla medel gör text och bild tillgänglig och lättläst. 

Vi diskuterar för- och nackdelar med olika appar/dataprogram och kan ge varandra tips om vilka som kan vara användbara i en tidningsgrupp. 
 
Vi går igenom tips på olika typer av plattformar, om man vill skapa en tidning för webb och/eller utskrift. Vi går även igenom mallar och strukturer som kan göra deltagarna självständiga i arbetet med tidning oavsett om det gäller pappers- eller webbtidning. 
 
Inga förkunskaper krävs! 

När: 21 oktober 2021 
Plats: Allégården, Södra Allégatan 4 Göteborg 
Tid: 9.30 – 16.00 
Maxdeltagare: 16 personer
Sista anmälningsdag: 8 oktober 
Beroende på rådande restriktioner vid kurstillfället kan kursen komma att bli digital.

Anmälan

Marie Tidquist Lundin är grafisk formgivare och aktiveringspedagog. Hon arbetar ofta med uppdrag som kopplar ihop form, aktivitet och tillgänglighet i tryckt format och på webben. Marie har i många år samarbetat och samverkat med målgruppen i olika konstellationer/uppdrag. Här hittar du mer om Marie https://www.formkontakt.se/ 


....................... 

Inspiration och kunskap! Det är grunden för Klangfärgs kursverksamhet. Våra kurser är öppna för dig som arbetar inom LSS-verksamhet och anpassad skola, eller i andra verksamheter där du möter personer med olika förutsättningar.

Kurserna är kostnadsfria för personal inom kommunal och regional om­sorgs-­ och anpassad skolverksamhet i Västra Götaland. För övriga deltagare är kostnaden 500 kr plus moms per person och kursdag.

Klangfärgs verksamhet

 

Lina Gardelin

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-07-20 11:50