Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

23/6–30/9 Musikbransch VGR – en utbildning för att stärka den professionella musikbranschen i stort

Utbildningen vänder sig till verksamma musiker, artister, utövare, aktörer och producenter inom musikbranschens samtliga genres. Den arrangeras av Kulturakademin i samarbete med Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen och med tekniskt stöd av studio Music A Matic (Henryk Lipp) och Diversify Music Group AB Education. Kursledare är Lisa Kylsberg.

Kursperiod: 23 juni–30 september
Plats: Digitalt
Sista anmälningsdag: 20 juni
Anmälan: Anmäl dig på Kulturakademins hemsida som du hittar här...

Regionens musikbransch är brokig, utspridd och ibland svår att greppa. Många verksamma bolag, aktörer, musiker, artister, producenter och arrangörer saknar en gemensam grund och lokal plattform där kunskapsspridning, samarbeten och arbetstillfällen kan ta form. Idag svarar många till storstaden där den större delen av branschen existerar, trots att en stor del av aktörerna bor och verkar i regionen. Genom utbildningen vill vi samla, utbilda och engagera aktörer att kunna ta nästa steg i sina karriärer då den lokala branschen synliggörs och sätts i förhållande till de nationella och internationella förutsättningarna och strukturerna. Användbara verktyg lyfts som exempel och en kartläggning över branschens infrastruktur med analyser inom områdets dåtid, nutid och framtid förbereder deltagarna att kunna jobba i sina egna projekt.

Syftet är att stärka den professionella musikbranschen genom att ge fördjupad kunskap och verktyg för att kunna ta ett strategiskt grepp kring sin verksamhet och öka relevansen för hela branschen. Hemuppgifter ingår inför och efter kursens alla delmoment.

Under kursen får du också träffa ett flertal gästföreläsare, alla med spetskompetens inom sitt eget område.

Blir du antagen till kursen kommer du att kunna ta till dig kursmaterialet i egen takt under sommaren. Materialet består av inspelade föreläsningar, samtal, masterclass, reflektionsövningar, PDF:er och länkar etc. Till höstterminen kommer ett antal digitala möten att ligga som kräver din närvaro över länk. Datum och tider för digitala möten i höst meddelas senare.

Mer information om kursen, om kursledaren och de medverkande föreläsarna hittar du på Kulturakademins hemsida.

Senast uppdaterad: 2021-06-03 16:25