Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

2/6 Digitalt frukostsamtal med Stina Wirsén och Rojin Pertow

Vad gör en bra bild- och formbeställare? Välkommen till ett publikt samtal med Stina Wirsén, illustratör, författare och konstnär och Rojin Pertow, chefredaktör på Galago. Frukostsamtalet vänder sig till dig som verkar inom fälten samtida konst, arkitektur, form och design.

Datum: onsdag 2 juni
Tid: 09.00–10.15
Plats: Teams (Länk till frukosten, skickas till dig som är anmäld.)
Anmälan: Anmäl dig senast den 31 maj till linn.gall@vgregion.se  

Tillsammans med Illustratörcentrum och Business Region Göteborg bjuder vi in till ett publikt samtal med Stina Wirsén, illustratör, författare och konstnär och Rojin Pertow, chefredaktör på Galago, frilansskribent och kulturjournalist, om möjligheterna som uppstår för beställare som vågar beställa bild och form med hög konstnärlig spets. De kommer även att diskutera illustrationens och formens potential och roll i vårt samhälle som i högre grad än någonsin är styrt av bildkommunikation. 

Hur ser den konstnärliga processen hos en professionell bild- och formskapare ut? Hur går man tillväga för att bli en kompetent bild- och formbeställare och vad vinner man på att våga satsa på konstnärlig höjd i upphandlingsprocessen? Frukostsamtalet vänder sig till dig som är nyfiken på vilka möjligheter det finns med att använda sig av illustration i din bransch och/eller för dig som är verksam inom samtida konst, arkitektur, form och design.

Stina Wirsén är verksam som illustratör, författare och konstnär sedan 30 år. Hon har arbetat som illustratör på Dagens Nyheter sedan tidigt 90-tal och illustrerat över 50 böcker. Stina arbetar också med teater, kostym och scenografi, senast med föreställningen "Får jag vara med?" för Dramaten i Stockholm. 

Rojin Pertow är chefredaktör på serie- och satirmagasinet Galago. Hon är också kulturjournalist och frilansskribent samt utbildad socialantropolog.

Business Region Göteborg skapar förutsättningar för företag och aktörer inom kreativa och kulturella näringar att samverka och mötas. Genom nätverk och kontakter korsbefruktas branscher och kopplingar mellan akademi, näringsliv och samhälle tar form.

Illustratörcentrum är Sveriges största förmedlare av visuella kreatörer verksamma inom illustration, grafisk formgivning, animation och serieteckning. Via illustratorcentrum.se kommer du i kontakt med 1 300 frilansande professionella bild- och formskapare. Varje år ger Illustratörcentrum ut den prisbelönta katalogen Swedish Illustrators & Graphic Designers, utformad som ett inspirerande verktyg för att hitta kreatörer för olika uppdrag. Illustratörcentrum - länken mellan visuella kreatörer och uppdragsgivare.

Om våra frukostar inom samtida konst, arkitektur, form och design

Konsulenterna inom samtida konst, arkitektur, form och design bjuder in till frukost fyra gånger per år. Våra frukostar är en mötesplats med tematik för alla som verkar inom fälten samtida konst, arkitektur, form och design i Västra Götaland. De digitala frukostträffarna är öppna för deltagare från hela landet.

Linn Gall

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-05-18 14:36