Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

27/5 Livesändning: Croissanter & Litteratur – frukostsamtal om författaren Birgitta Trotzig

Birgitta Trotzig sitter i en stol och tittar in i kameran.
Fotograf: Magnus af Geijerstam/TT

Croissanter & Litteratur är en serie frukostsamtal för alla litteraturintresserade. Denna gång handlar samtalet om Birgitta Trotzigs författarskap. Gäst är Daniel Pedersen, en av två redaktörer för Trotzigs Samlade skrifter.

Datum: torsdag den 27 maj
Tid: klockan 10.00–11.00
Plats: Livesändning från Göteborgs Litteraturhus, via Facebook (Kulturutveckling VGR). 

Birgitta Trotzig (1929–2011) debuterade 22 år gammal med prosaverket Ur de älskandes liv (1951). Sammanlagt har hon publicerat nitton prosaverk, prosalyriska samlingar och essäsamlingar samt en rad nyutgivningar och ett stort antal essäer, artiklar och litteraturkritik. Hennes författarskap, som spänner över nästan fem decennier, räknas till en av den svenska litteraturens allra främsta och mest säregna. Sedan 2018 har Bokförlaget Faethon inlett projektet att ge ut en kommenterad utgåva av Birgitta Trotzigs Samlade skrifter. Ambitionen är inte bara att tillgängliggöra Trotzig på nytt utan också att med nyläsningar, kommentarer och tolkningar genomlysa hela författarskapet.

Daniel Pedersen, som är en av två redaktörer för Trotzigs Samlade skrifter, kommer att samtala om utgivningen och om Trotzigs betydelse idag. Samtalsledare är Therese Ytter, Förvaltningen för Kulturutveckling.

Croissanter & Litteratur är en serie frukostsamtal för alla litteraturintresserade arrangerat av Förvaltningen för kulturutveckling och Göteborgs litteraturhus.

Senast uppdaterad: 2021-05-04 16:14