Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

9/12 Boksläpp och frukost på Röhsska museet – Vad är grejen med design?

Den 9 december kl  9-11 släpper vi handboken "Vad är grejen med design?" – en handbok för nyfikna.  Den vänder sig till dig som är nyfiken på design och hur design relaterar till vår omvärld. Den här förmiddagen delar vi ut boken och bjuder på frukost. Det blir också ett publikt samtal om design i det breda perspektivet som kännetecknar boken "Vad är grejen med design?". 

För samtalet har vi bjudit in Asli Abdulrahman Ali, inredningsarkitekt och möbeldesigner, Victor Alm, inredningsarkitekt, New Order Arkitektur och Paola Bjäringer, curator och grundare av Misschiefs. Det blir gott om tid för reflektioner och frågor från er i publiken och kontakt med våra intressanta gäster. Modererar samtalet gör Sanna Svanberg, skribent till handboken. Därefter blir det visning med en pedagog från Röhsska museet av den nyöppnade utställningen Migration – Föremålens färdvägar.  

Utgivningen av designhandboken Vad är grejen med design?  är ett samarbete mellan Förvaltningen för kulturutveckling och Röhsska museet. 

Anmälan

Frukosten är kostnadsfri, men föranmälan krävs. Begränsat antal platser. Anmäl dig senast 1 december. OBS! Evenemanget är fullbokat! (30/11)

Anmäl dig här...

Om de medverkande 

Asli Abdulrahman Ali tog sin examen från Konstfack 2020 i inredningsarkitektur och möbeldesign och tror stort på arkitekturen och designens förmåga att påverka, beröra och skapa samhället vi lever i.  Asli Abdulrahman Ali har gjort uppdrag som inredningsarkitekt för ArkDes - Arkitekt och designcentrum och som utställningsdesigner för Fisksätra museum.  

Paola Bjäringer (f.1980) är curator och grundare till Misschiefs, en tvärdisciplinär plattform för kvinnliga och ickebinära kreatörer på Linnégatan 4 i Stockholm, som sedan 2020 erbjudit fria ateljéplatser och utställningsytor till över 50 konstnärer. Paola är född i Stockholm men växte upp i Paris där hon är arbetade som kurator och gallerist med erfarenheter av internationella samarbeten. Hon har en master i genusvetenskap från London School of Economics och har inom området Collectible design arbetat med jämställdhetsfrågor sedan 15 år tillbaka. Med en fot i den franska kulturen och en i den svenska, har Paola bred erfarenhet av de maktstrukturer som avgör vilka som får, och vilka som inte får, synas på konst- och designscenen. Det är ur dessa kunskaper hennes engagemang för att synliggöra, ifrågasätta och förändra normer inom branschen har växt fram. www.misschiefs.se 

Victor Alm, är inredningsarkitekt som tillsammans med Frida Sjöstam 2016 startade New Order Arkitektur, med bas i Göteborg. Sedan dess har de ritat allt från byggnader till möbler, från spa till bibliotek och från kontor till restauranger. 2018 tilldelades New Order Arkitektur Sveriges mest prestigefyllda inredningspris, Design S, för sitt arbete med Sing Sing Karaoke.  

Camilla Alexanderson

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Linn Gall

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-11-30 10:22