Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kulturting Västra Götaland 2021 - Nystart

Kulturting Västra Götaland är ett forum för dialog och utveckling, i år med kulturlivets framtid i centrum. Under det senaste året har många både omvärderat och saknat kulturens kraftfält. Hur kan vi tillsammans, på olika sätt och med olika perspektiv, bidra till en nystart? Vi välkomnar politiker, tjänstepersoner och kulturlivets representanter i regionen att bli inspirerade, få kunskap och hitta drivkrafter.

Save the Date: 8 oktober 2021 är du välkommen att bidra till nystarten av kulturlivet!

Håll hårt i kaffekoppen, för under denna livesända heldag väntar dig en kavalkad av inspirerande exempel, kulturpolitiska inspel och internationella utblickar. Programmet består av en rad intressanta talare, kulturinslag och gemensamma samtal. Du får även med dig fördjupningsmaterial och tips från dagen, allt för att underlätta ditt fortsatta arbete. Framåt kvällen kan du njuta av kulturupplevelser från vår digitala scen.   

Kulturting Västra Götaland 2021 arrangeras av Förvaltningen för kulturutveckling tillsammans med Västra Götalandsregionens kulturnämnd. Västra Götalandsregionen har återkommande arrangerat Kulturting och syftet är att skapa en gemensam dialogyta om kulturpolitik ur ett kommunalt och regionalt perspektiv. 

När? Var? Hur?

Datum: Fredagen 8 oktober 

Tid: kl. 8.45-16.30 (sedan valfria kvällsaktiviteter)

Plats: Innehållet livesänds från Folkteatern i Göteborg, du får en länk till konferensplattformen någon dag innan

Anmälan: Öppnar sommaren 2021.
Registrera din mejladress i formuläret här intill så meddelar vi dig när anmälan öppnat, och uppdaterar dig om program och medverkande.  

Intresseanmälan

Registrera din mejladress här så meddelar vi dig när anmälan öppnar, och uppdaterar dig efter hand om dagens program samt medverkande.

Medverkande på Kulturting 2021

Samtliga medverkande på Kulturting 2021 kommer vi att avslöja efter hand. De vi redan nu har den äran att få presentera är:

Amanda Lind, Regeringens Kultur- och demokratiminister 
Linda Zachrisson, ledare för utredningen "Återstart för kulturen – återhämtning och utveckling efter coronapandemin” som tillsatts av regeringen och som ska redovisas till densamma den 30 juni 2021.

Vad har du saknat mest under pandemiåret, när kulturlivet förändrats så drastiskt?

Conny Brännberg (KD), ordförande för Västra Götalandsregionens kulturnämnd

”Under pandemin har jag saknat den gemensamma upplevelsen i rummet. Att få bli berikad med kultur tillsammans med familj och vänner, att få samtala om det, lyssna på andras erfarenheter och dela tankar är så givande. Tacksam för allt det digitala, men ser fram emot öppna salonger. Åtskilliga gånger har jag konstaterat att kreativa personer i Västra Götaland har ställt upp och gjort så många goda insatser för att hålla kulturens låga brinnande. Stolt över kulturlivet i Västra Götaland!”

Vad ser du mest fram emot när kulturlivet kan öppna upp igen?

Sofia Wik (C), styrelseordförande i Västra Götalandsregionens Förvaltning för kulturutveckling

"Jag längtar efter att få gå på konserter och olika scenkonstföreställningar live och att få uppleva kontakten med alla på scenen, men också känna spänningen och förväntan i luften bland publiken. Jag ser också fram emot att besöka olika utställningar, museer, nöjesparker m.m. tillsammans med släkt och vänner och kunna diskutera och reflektera över upplevelsen ihop."

 

Pia-Marie Wehrling

Projektledare Kulturtinget 2021
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-06-11 11:23