Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

1-4/3 En puff för språket

I mars 2022 är det åter dags för utbildningsdagen En puff för språket. Dagen vänder sig till dig som arbetar med små barns språkutveckling i Västra Götaland.

Vi kommer bland annat att få ta del av en inspirationsföreläsning av Anna Hällgren, barnbibliotekarie och läsinspiratör, om hur vi inspirerar, stärker och stöttar föräldrar att läsa tillsammans med en liten bebis. Vi kommer att tala om Språktåget som är Västra Götalandsregionens senaste satsning på små barns språkutveckling och vi avslutar dagen med en workshop kring samverkan över verksamhetsgränser.

Plats och datum

1 mars 13:00-16:00, Fyrbodal, (Uddevalla), Aulan, VG-hus U, sjukhusområdet, plan 1

2 mars 13:00-16:00, Skaraborg (Skövde), Insikten, Högskolan i Skövde Gothia Science Park

3 mars 13:00-16:00, S. Älvsborg (Borås), Röda rummet, Borås kulturhus

4 mars 9:00-12:00, Göteborg, Hörsalen, Göteborgs stadsbibliotek

Vi reserverar oss för eventuella förändringar av program eller justeringar av antal anmälningar p.g.a. läget med pandemin.

ANMÄLAN

Program

13.00-14.30 // Läslust för de minsta
Varför ska man börja läsa tidigt? Hur ger vi barn en bra start i livet? Vad säger forskningen om små barns språkutveckling och läsning? Vilka metoder är extra bra för att stimulera språkutvecklingen? Hur inspirerar, stärker och stöttar man föräldrar att läsa tillsammans med en liten bebis?  

Anna Hällgren, barnbibliotekarie, läsinspiratör och handläggare för nationella satsningen Bokstart på Kulturrådet ger inspiration, handfasta tips, och fördjupning kring små barns språk- och läsutveckling. 

14.30-14.35 // Kort paus

14.35-15.05 // Gåvoboken & Språktåget, Västra Götaland
Therese Ytter och Katarina Larson, konsulenter litteratur, talar om Västra Götalandsregionens Gåvobok och om Språktåget som är regionens senaste satsning på små barns språkutveckling och ett samarbete mellan logopedi, bibliotek och barnhälsovård.

15.05-15.50 // Workshop och fika i smågrupper
Workshop kring samverkan över verksamhetsgränser. Hur kan vi samverka kring språkutveckling, böcker och läsande, hur kan Språktåget vara en möjlighet till detta?

15.50-16.00 // Sammanfattning av dagen och avslutning

Therese Ytter

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-12-15 13:39