Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

11/2 Språktåget har anlänt – hur gör vi nu?

Välkommen till ett teamsmöte med fokus på det praktiska arbetet med Språktåget på biblioteket.

Under våren 2022 kommer Förvaltningen för kulturutveckling att lansera och skicka ut ett nytt material som heter Språktåget till bibliotek, logopedi och BVC i Västra Götalandsregionen. Språktåget är ett språkutvecklande material med fokus på barn 0-6 år som kommer att ersätta Språkpuffen. 

Under vinter har vi informerat om Språktåget och dess material för bibliotekarier, BHV-personal och logopeder i Västra Götalandsregionen och det kommer vi att fortsätta med under våren.  Materialet kommer att skickas till biblioteken under slutet av januari (till logopedi och BVC i mars).  

Nike Hjelm, tidigare utvecklingsledare från Region Stockholm och bibliotekarie på Lidingö bibliotek kommer tillsammans med kollegan Helena Ahlin att berätta om hur man kan arbeta i med materialet i biblioteket . Dessutom kommer Carina Andersson från Habiliteringen i Frölunda och Sandra Engman Fingal från Frölunda bibliotek ger oss en uppdatering kring sitt samarbete utifrån Språktågets material. Det kommer att finnas tid för frågor och samtal kring hur du kan arbeta på ditt bibliotek.   

  • Inledning: Läget för Språktåget i regionen. (Therese Ytter, Katarina Larson) 
  • Frölunda berättar, uppdatering (Carina Andersson, Sandra Engman Fingal) 
  • Praktiska tips kring Språktåget (Nike Hjelm, Helena Ahlin) 
  • Gruppdiskussion 


Tid:
11 februari 
kl 8.30-10:00 
Övrigt: Anmälan senast 9 februari (Länk till teamsmötet skickas ut dagen innan).

Anmälan

Senast uppdaterad: 2021-12-20 14:52