Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

1/9 Filmens berättarkomponenter: Att skapa manus för film

Välkommen till ett helt webbinarium som fokuserar på att skapa manus till film.

Datum: Torsdagen 1 september 2022
Tid: 13:00-15:00
Plats: Digitalt på Zoom
Sista anmälningsdag: 30 augusti
Övrigt: Webbinariet är kostnadsfritt

Anmälan

Webbinariets innehåll:

Möt Petra Revenue som är manusförfattare och regissör för film, tv samt radio och teater. Petra är huvudlärare på Alma Löv manusutbildning och kommer att berätta om sig själv och sina erfarenheter inom manusskapande samt varför det är så viktigt med dramaturgi och hur man bygger en egen karaktär.

Möt Janne Widmark som är dramaturg och storyboardtecknare. Han kommer att berätta om hur man med enkla medel kan planera sin filminspelning med hjälp av bildmanus och varför det är så bra att ha ett bildmanus från början som sparar både tid och energi under inspelningen. Såhär säger Janne själv om viken av att ha ett bildmanus:
"Det är ett enkelt sätt att planera din inspelning, så du vet vad du måste filma. Och det bästa: det är kul och du behöver inte ens kunna teckna! Du får dessutom en utomordentlig chans att testa ditt manus visuellt innan du filmar något. Att klottra med papper och penna kostar mycket mindre än att stå på en inspelningsplats och inte veta vad du ska göra."

En verktygslåda med tips och trix kring hur man kommer igång med manus- och bildmanusprocesser med sina elever delas ut till alla deltagare.

Tid för att diskutera och dela erfarenheter kring manus i mindre grupper erbjuds i slutet av webbinariet.

Maja Kekonius

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-06-17 12:04