Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

25/8 Utomhus med alla sinnen

Välkommen till en kursdag på Botaniska trädgården i Göteborg. Med alla sinnen utforskar vi växternas spännande liv.

När: 25 augusti
Plats: Botaniska Trädgården, Göteborg 
Tid: 9.30-16.00
Anmälan: Sista anmälningsdag 18 augusti.
Max deltagare 15 personer.

Till anmälan

Vi undersöker medicinalväxter och andra nyttoväxter, gör egna doftpåsar och oljor och kokar te på örter. I skolträdgården får vi tips och idéer på hur man enkelt kan odla grönsaker och ätliga blommor i sin trädgård eller på uteplatsen.

Under dagen gör vi även några övningar för att upptäcka en plats med sina sinnen, tillverkar fröbomber och bygger en enkel örttork av stål och tråd. Vi kommer även att resonera tillsammans kring hur man kan göra trädgården och odlingsbänkarna tillgängliga för alla. Vi kommer vara utomhus den mesta delen av dagen.

Inga förkunskaper krävs.
 

Kursledare:
Helen Ekvall och Karen Otto är pedagoger på Botaniska trädgården i Göteborg och arbetar med utomhusbaserat lärande för barn i alla åldrar. 

-----------------

Inspiration och kunskap! Det är grunden för Klangfärgs kursverksamhet. Våra kurser är öppna för dig som arbetar inom LSS-verksamhet och anpassad skola, eller i andra verksamheter där du möter personer med olika förutsättningar.

Kurserna är kostnadsfria för personal inom kommunal och regional om­sorgs-­ och anpassad skolverksamhet i Västra Götaland. För övriga deltagare är kostnaden 500 kr plus moms per person och kursdag.

Klangfärgs verksamhet

Lina Gardelin

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-06-01 10:55