Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

27/10 Att assistera i bild, färg och form

Den här kursen riktar sig särskilt till dig som i ditt arbete möter personer med stort behov av stöd. Under dagen får du prova olika bild-, färg- och formövningar.

Datum: 27 oktober 
Tid: 09.30–16.00 
Plats: Allégården, Södra Allégatan 4, Göteborg 
Anmälan: Anmäl dig senast 6/10 
Att ta med sig till kursen: Kläder du inte är rädd om eller ett förkläde.

Läs mer om Allégården på Tillgänlighetsdatabasen

Till anmälan

Övningarna är utformade och anpassade tillsammans med vuxna som behöver mycket assistans för att skapa. Något som kursledaren Åsa-Sara Sernheim beskriver som ”en med en”– assistans. Med det menas att assistera till att ge förutsättningar för att tillsammans utforska, uppleva, utföra och påverka i görandet. Även om materialet är framtaget utifrån vuxnas behov av stöttning, kan du som möter barn och unga med behov av mycket stöd delta i kursen. Vi kan tillsammans samtala kring hur vi kan modifiera och omsätta övningarna utifrån olika behov.

Välkomna på en lekfull och inspirerande dag med färg och form i fokus! 

Kursledare: 
Åsa-Sara Sernheim, Leg. arbetsterapeut, Mag. Bildterapeut. Vanligtvis arbetar hon vid Nationellt Center för Rett syndrom och närliggande diagnoser på Frösön i Östersund. I sitt arbete möter hon personer i alla åldrar med svårigheter att kommunicera, röra sig och att tolka sinnesintryck och sammanhang. Mer information och Centrets målgrupp och verksamhet hittar du på hemsidan www.nationelltcenter.se 

-----------

Inspiration och kunskap! Det är grunden för Klangfärgs kursverksamhet. Våra kurser är öppna för dig som arbetar inom LSS-verksamhet och anpassad skola, eller i andra verksamheter där du möter personer med olika förutsättningar.

Kurserna är kostnadsfria för personal inom kommunal och regional om­sorgs-­ och anpassad skolverksamhet i Västra Götaland. För övriga deltagare är kostnaden 500 kr plus moms per person och kursdag.

Klangfärgs verksamhet

Lina Gardelin

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-06-22 15:51