Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

30/8 Nätverksträff Konstpedagogiska Akademin (KAKA)

Fotograf: Casper Wijlhuizen

Välkommen på KAKA:s träff för dig som arbetar med konstpedagogik i Västra Götaland. Här får vi ta del av konstupplevelsen "Spiralens mitt". Scenkonstkollektivet Kollaborativet gästar Blå Stället i Angered och inspirerar till nya perspektiv på tillgänglighet. Kollaborativet arbetar i gränssnittet mellan dans, performancekonst och teater. Spiralens mitt är deras andra produktion inom projektet "Jag är tid Jag är rum" som hade premiär på Malmö Konsthall 2021. Produktionerna utformas i en nära samarbetsprocess med barn och unga med funktionsvariationer och deras pedagoger.

Vid träffen får vi ta del av konstupplevelsen och ett efterföljande samtal med Kollaborativet kring arbetsmetoder och processer utifrån tillgänglighet. Samtalsledare är Ylva Gislén - författare och översättare med en bakgrund som scenkonstkritiker. Hon är även docent i konstnärlig gestaltning vid Lunds universitets konstnärliga fakultet och var tidigare föreståndare för den Nationella Konstnärliga Forskarskolan 2010-2015. Gislén har följt Kollaborativets processer punktvis utifrån kunskapsteoretiska frågeställningar samt inom perspektiv som rör makt och handling i en konstnärlig kontext. 

Datum: 30 augusti 2022
Plats: Kulturhuset Blå Stället, Angereds torg 13
Tid: 13:00 - 16:00
Övrigt: Vi bjuder på eftermiddagskaffe och smörgås

Till anmälan...

Konstpedagogiska Akademin (KAKA)

Är du konstpedagog eller intendent på en Konsthall eller ett Konstmuseum? Fri utövare/konstnär med praktik inom konstpedagogik? Kulturskolepedagog inom bild- och form? Eller på annat sätt verksam inom fältet? KAKA bjuder in till nätverksträffar där du som är verksam inom det konstpedagogiska fältet kan möta kollegor. Nätverket ska ge dig som aktör möjlighet att dela erfarenheter, ta del av forskning och praktik.

Vi som anordnar KAKA:s träffar är medlemmar i en regional referensgrupp för konstpedagogik:

Linn Gall, Konsulent, Förvaltningen för Kulturutveckling
Lina Ikse, Fotograf och konstpedagog, fri utövare
Jonte Nynäs, Pedagogisk ledare Nordiska Akvarellmuseet
Sofia Åhrman, Konstkonsulent Göteborgs Stads kulturförvaltning
Mette Muhli, Intendent förmedling, Konstmuseet i Skövde (föräldraledig)

Senast uppdaterad: 2022-06-09 09:49