Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

6/9 Filmvisning och samtal: Good life och Pink rider

Vi startar nu en ny filmvisningsserie på konsthallar och andra konstplatser i regionen. Målet är att skapa en mötesplats i skärningspunkten mellan film och konst, där vi kan titta på film, samtala kring angelägna ämnen och lyfta kulturen i samhällsdebatten. På Trollhättans konsthall visar vi filmerna Good Life och Pink rider. Inbjudna gäster till ett efterföljande samtal är Marta Dauliute, regissören till Good life och Anders Teglund, pianist och förläggare, med erfarenheter av arbete som mat-bud.

Nu kickar vi igång en filmvisningsserie som kommer att pågå under 2022 och 2023 på olika konstplatser i Västra Götaland. Genom film, konst och samtal vill vi engagera invånare i samhällsdebatten och lyfta kulturens roll. 

Först ut är filmvisning med efterföljande samtal i Trollhättans konsthall den 6 september. Temat är arbete och vi vill med visningen och det efterföljande samtalet lyfta fram viktiga frågor kring människor och arbeten med dåliga anställnings- och arbetsvillkor.

Kvällen inleds med kortfilmen Pink rider (12 min). Långfilmen för kvällen är Good life (72 min). Efter filmerna kommer vi, tillsammans med inbjudna gäster, diskutera teman som rör arbetsförhållanden och villkor i dagens Sverige.

Inbjudna gäster är Marta Dauliute, regissören till Good life och Anders Teglund, pianist och förläggare, som har skrivit boken Cykelbudet. Han har själv aktuella erfarenheter av att arbeta som mat-bud.

Datum: 6 september
Tid: 17.00 – 19.30
Plats: Trollhättans konsthall, Nohabgatan 11 B, Trollhättan (Innovatum District, byggnad 40.)
Kostnad: Fri entré
För vem: Alla som är nyfikna på film, konst och kulturens roll i samhället.
Övrigt: Vi bjuder på kvällsfika med macka.
Anmälan: Anmäl dig senast 30 augusti.

Till anmälan...

 

Om filmerna

Good Life
Marta Dauliute, Viktorija Šiaulyte (Sverige, Litauen, Finland, 2022, 72 min, dokumentär)
Språk: engelska, svenska, tyska (engelsk text)

Visionära idéer för framtiden tar form i ett exklusivt nyliberalt kollektiv i centrala Stockholm, där entreprenörskapet kommit att bli något långt mer än implementerandet av en affärsidé.

Dokumentärfilmarna Marta Dauliute och Viktorija Šiaulyte kliver in i det omslutna kollektivet med lika delar nyfikenhet som välbehövlig skepsis. Här är kapital synonymt med individens förmåga och innovation det gäckande ledordet. Samtidigt som vi lär känna de boende som hyr en liten ”pod” som knappt erbjuder plats för säng och skrivbord, lyfts frågor om hur den entreprenöriella ideologin påverkar oss som människor. Good Life reflekterar kring ett modernt fenomen, där gemenskap blivit ett företags produkt, men som samtidigt påminner om andra kollektiv från en helt annan tid. Läs mer...

Pink rider
Daniel Aguirre (Sverige, 2021, 12 min, kortfilm, dokumentär)
Språk: engelska och svenska

En intim och personlig reflektion över 2000-talets arbetsförhållanden, sett ur ett cykelbuds synvinkel. Genom nostalgi och frustration fördjupas vår förståelse för arbetarens situation i den så kallade gigekonomin. Allt till tonerna av svensk punk.

Bakom filmvisningsserien står filmkonsulenterna och konsulenterna för samtida konst, arkitektur, form och design på Förvaltningen för kulturutveckling.
Senast uppdaterad: 2022-06-09 16:19