Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

19/10 Shibori

Välkomna att lära er att färga tyger! Shibori är ett japanskt ord men tekniken används också i Latinamerika och Afrika. Man viker tyger symmetriskt eller oregelbundet och doppar tygbuntens hörn eller sidor i olika färger.

Datum: 19 oktober
Tid: 09.30–16.00
Plats: Allégården, Södra Allégatan 4, Göteborg
Anmäl dig senast: 5 oktober

Till anmälan

Mönsterstorleken kan variera från dockkläder till lakan och flaggor. De oregelbundet gjorda passar bra som underlag för exempelvis broderier. Hemligheten med shibori är att blanda färger så att färgmötena blir vackra. Blir det inte bra första gången doppar man på nytt och får vackra överlagringar. Gamla tyger suger upp färgen bättre och blir ännu vackrare. Färgade tyger går också bra. 

Det är en enkel och snabb teknik som ger stort resultat. Den passar många att arbeta med då det går att anpassa upplägg och doppning efter person.

Kursledare:
Britta Kleberg är bildkonstnär och textildesigner. Genom biståndsarbete inom konsthantverk i Zimbabwe lärde hon sej shiboritekniken med pigmentfärger. Förutom att arbeta med sin egen konst har hon hållit bild-broderiskola med flickor i en indisk by under 6 vinterperioder. Britta har arbetat med denna teknik med konstnärer, med unga vuxna med funktionsvariationer, ensamkommande ungdomar och med barn från tre års ålder och uppåt.

------

Inspiration och kunskap! Det är grunden för Klangfärgs kursverksamhet. Våra kurser är öppna för dig som arbetar inom LSS-verksamhet och anpassad skola, eller i andra verksamheter där du möter personer med olika förutsättningar.

Kurserna är kostnadsfria för personal inom kommunal och regional om­sorgs-­ och anpassad skolverksamhet i Västra Götaland. För övriga deltagare är kostnaden 500 kr plus moms per person och kursdag.

Klangfärgs verksamhet

Lina Gardelin

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-06-01 10:58